Efterårsferie i Gilleleje
Sjælland

Efterårsferie i Gilleleje

Efterårsferie i Gilleleje

Vi har haft en skøn og virkelig afslappende efterårsferie i Gilleleje. Jeg tror aldrig, at vi har slappet så meget af på en ferie eller lavet så lidt. Det ligner ellers slet ikke mig, at nyde at lave ingenting. Jeg kan godt lide at have gang i mange ting, og i vores i weekender har vi næsten altid planer og ting, som vi gerne vil lave eller nå.

I efterårsferien havde vi lejet et sommerhus i Gilleleje Feriecenter.
Der har vi været 3-4 gange før sammen med børnene. Både i en uge af gangen men også i en forlænget weekend, hvor vi havde brug for at komme lidt væk.
Vi var i Gilleleje i fem dage, og alle dagene regnede det og var gråt. Sådan et rigtig kedeligt efterårsvejr, hvor man får lyst til at hygge indendøre , så det gjorde vi meget af tiden. Vi havde langsomme morgner i nattøj, hvor vi puttede med dyner i sofaen.
Vi tændte stearinlys og bagte boller, og børnene legede i timevis med Lego. De havde meget få skænderier i forhold til her hjemme, og de spurgte ikke en gang til, om vi skulle en hel masse. En af dagene prøvede vi at lokke dem med på legepladsen, men der ville de begge hellere lege og tegne. Så har man også hørt det ;-)

Imens vi var i Gilleleje, skrev jeg et par noter om, hvad vi havde lavet. Det blev ikke til så mange køreture, og vi var heller ikke så meget ude på grund af vejret. Men det blev til mange hyggelige stunder som familie, så her kommer et par ideer til en rolig og afstressende ferie.

Onsdag  – legepladsen, fodbold og mad på Café Sofa1

Vi ankom onsdag sidst på dagen og efter at have pakket ud og redt senge, var vi en tur på legepladsen. Der ligger en udmærket stor legeplads med fodboldmål og en hoppepude på feriecentrets område.

Om aftenen spiste vi i Gilleleje by på Café Sofa1. Her tror jeg, at vi har spist hver gang, vi har været i Gilleleje. Der er hyggeligt, uformelt og børnevenligt. William og Malte fik lov at vælge bord i restauranten og ved bestilling af maden kom tjeneren med spil, papir og farver. Det er godt stil, og drengene blev super glade.

Efterårsferie i Gilleleje

Den ene side af lege-området med fodboldbane og indhegning med geder.

Efterårsferie i Gilleleje

Hygge og afslapning på cafeen. Til venstre Malte der er i gang med at tegne, og til højre min bestilling – æggekage med bacon og ristet rugbrød. 

Torsdag – Lego, stranden, Familien Jul og pizzaer

Hele torsdag morgen og formiddag legede drengene med Lego, imens Søren og mig slappede af i sofaerne. Der var jo ikke noget vasketøj, der skulle sættes over, ikke et hus der skulle ryddes op eller anden rengøring at tage sig af. Så der var god tid til ro og hinanden.

Midt på dagen gik vi alle fire en tur til stranden, hvor drengene kastede med sten i vandet. Vi var en tur på legepladsen igen, og så gik vi hjem for lave rugbrødsmadder. Imens vi spiste frokost, lejede vi den nye “Familien Jul – I nissernes land” som drengene gerne ville se.

Senere på dagen kørte vi ind til byen og gik en lille tur. Her kom vi forbi en genbrugsbutik, hvor vi fandt en stor bøtte farveblyanter og spil til 15 kroner – så der var billig underholdning til drengene!

Inden vi kørte hjem fra byen, var vi inde og købe pizzaer til at tage med hjem. Ingen af os havde lyst til at spise ude, da vi havde været alt for tidligt oppe den første morgen. Hverken William eller Malte er de store syvsovere, så lige på det punkt, glæder jeg mig lidt til at få teenagere ;-)

Efterårsferie i Gilleleje

William og Malte i gang med projekt-Lego – det tog hele formiddagen og de hyggede sig gevaldigt. Til højre ses William i træet ude foran vores hus. Ja, man skal IKKE havde dårlige nerver som drenge-mor ;-) 

Efterårsferie i Gilleleje

Efterårsferie i Gilleleje

En dejlig gåtur til stranden, hvor der blev fundet flotte sten og plukket blomster. 

Efterårsferie i Gilleleje

Blomster fra mine drenge ♥ Lidt visne, men det er tanken der tæller ik ;-)

Efterårsferie i Gilleleje

Gilleleje-by om eftermiddagen. Meget stille på en grå efterårsdag. 

Fredag – sen morgenmad, svømmehallen, Chokoladeværkstedet Jota og hjemmelavede fiskefrikadeller

Fredag spiste vi sen morgenmad. Jeg havde lavet røræg, frugt, grøntsagsstave og toast til os. Det er efterhånden blevet en lille hygge-tradition, at vi får toast til morgenmad, når vi holder ferie.

Efter morgenmaden var vi en tur over at bade i den svømmehallen som hører til feriecentret. Det var lige noget for drengene, selv om vi synes, at det var noget koldt.
Da vi kom hjem, tog vi et dejligt varmt brusebad, og så var det tid til frokost.

Sidst på eftermiddagen kørte vi ind til Gilleleje by. Her købte vi lækker hjemmelavet kvalitetschokolade og flødeboller hos Chokoladeværkstedet Jota.

Herefter kørte vi i SuperBrugsen. Der ligger en god og stor Brugsen i Gilleleje. William og Malte havde lige præcis ønsket at komme i Brugsen, da de er begyndt at samle på Legokort. På vejen hjem kørte vi ned til havnen for at købe fiskefars med hjem til fiskefrikadeller.

Efterårsferie i Gilleleje

Håndlavede chokoladefrøer og flødeboller med salt-karamel. Mums. 

Efterårsferie i GillelejeFiskefrikadeller med remoulade og store hjemmelavede pomfritter + gnaver-grønt.

Lørdag – hjemmebagte boller, biografen, Helsinge og aftensmad på Café LaQuart

Lørdag morgen bagte jeg koldhævede boller. De er lavet nogenlunde efter opskriften i linket (se længere nede), man da jeg hverken havde vægt eller mål i sommerhuset, måtte jeg lave dem så godt jeg kunne.

Om dagen tog Søren og drengene i biografen, og så den nye Lego Ninjago film. Imens fik jeg mig lidt alene-hyggetid og tid til bloggen ♥

Om aftnen kørte vi til Helsinge, som ligger cirka 20 minutters kørsel fra Gilleleje. Her var vi først en tur i en meget stor Kvickly-butik, inden vi tog på café og spiste aftensmad på Café LaQuart. Et hyggeligt og roligt sted med god og prisvenligt mad. Børnene tegnede og legede med Lego-kort, og vi havde en rigtig god aften.

Efterårsferie i Gilleleje

Sofa-hygge, lune sokker og lækre nybagte boller. Opskriften på de koldhævede boller kan I se i linket.

Efterårsferie i Gilleleje

Mig-tid og blog-tid :-)

Efterårsferie i Gilleleje

Plankebøf med kartoffelmos, grøntsager og svampesovs.  

Efterårsferie i Gilleleje

Søndag – pakning, Frk. Mage og Vinspecialisten Mosbjerg

Søndag morgen pakkede vi sammen, da vi skulle være ude af huset om formiddagen. Inden vi kørte hjem, var jeg en tur i Frk. Mage og Vinspecialisten. Frk. Mage er den sødeste og fineste butik med masser af lækkert brugskunst og boligindretnings ting.
Den skal I altså besøge, hvis I skulle komme til Gilleleje. Lige ved siden af ligger Vinspecialisten Mosbjerg som udover vin også sælger te, kaffe, økologisk chokolade og andre søde sager. Jeg fandt flere gode ting i butikkerne til børnenes pakkekalender.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Wanda 25. oktober 2017 at 08:25

    Lyder lige som en skøn ferie :)

    • Svar Mie 25. oktober 2017 at 18:26

      Det var det bestemt også. Lige sådan en ferie vi havde brug for :-)

    Skriv din kommentar