Drømmekage uden mel og sukker
Kage og dessert

Drømmekage uden mel og sukker

Drømmekage uden mel og sukker

Jeg har lavet en drømmekage uden mel og sukker til min mand og jeg. Det var lidt af et forsøg, da jeg er nybegynder i at bage low carb kager og kager uden sukker. Opskriften er inspireret ud fra en ganske almindelig opskrift på drømmekage. Jeg har justeret i mængden, da jeg ikke ønskede så stor en kage, og så har jeg erstattet ingredienserne med sukker og mel med andre alternativer.

Resultatet blev godt, synes vi. Jeg synes, den minder om en drømmekage både i smag og konsistens. Men jeg vil nok beskrive smagen som en sund smag, men det er måske på grund af min ret søde tand ;-) Jeg synes, den smager lidt som om, der er en snert af frugt i måske pære eller æble. Min mand sagde kun en ting, da han spiste kagen mhmm… mhmm og så tog han den ene bid efter den anden. Så han har helt sikkert godkendt den!

Drømmekage uden mel og sukker

Opskrift på drømmekage uden mel og sukker

1 æg
75 g Multisød eller anden sødemiddel
60 g mandelmel fra Urtekram
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
0,5 dl mælk
25 g smør
2 tsk fiber HUSK (pulveriserede loppefrøskaller)

Fyld:
40 g smør
50 g kokosmel
1 tsk kanel
4 spsk mælk
2 tsk Multisød

Fremgangsmåde

Pisk æg og Multisød sammen med en elpisker. Tilsæt mandelmel, bagepulver og vaniljepulver og rør det sammen med en ske. Kom mælk og smeltet smør i dejen og til sidst fiber HUSK. Lad dejen stå et par minutter så fibrene gør dejen lidt tykkere.

Smør et ovnfast fad på 16×16 cm. og hæld dejen ned i fadet og kom det i ovnen.
Bagetid 20-25 minutter ved 200° (varmluft).

Fyld:
Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt kokos, kanel og mælk. Bland det hele godt rundt imens det steger et par minutter. Bland Multisød i blandingen og kom fyldet over kagen. Bag kagen i ovnen igen i 3-5 minutter ved 200° (varmluft).

Mængde

4 stykker drømmekage uden mel og sukker

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar