Jeg fik lyst til at lave en rigtig sommer-dessert i weekenden. En dessert med de dejlige danske jordbær som kan købes i butikkerne lige nu. Vores egne jordbær i haven giver ikke rigtig noget. Ikke endnu i alt fald. Det er rigtig ærgerligt, for vi har både plantet almindelige jordbær, hvide jordbær og skovjordbær. Jeg giver dem lidt tid endnu og håber, at der snart kommer bær på.
Desserten her består af små chokoladekager, jordbær og marshmallows. Dejen til kagerne er super nem at røre sammen, og så skal de kun have 20 minutter i ovnen.
Efter kagerne var afkølet, har jeg sat dem på et træspyd sammen med jordbærene og marshmallows, som er brændt lidt med en gasbrænder.
Der er sat to store jordbær på hvert spyd, to chokoladekager og to marshmallows ♥
Opskrift på dessert spyd
6 jordbær
6 marshmallows (de store hvide skumfiduser)
6 små chokoladekager – lav halv portion af dejen og undlad citronsaft. Bag kagerne i mini muffinsforme i 20 minutterne. Der bliver 7 kager ud af en halv portion dej.
3 lange træspyd
Fremgangsmåde
Bag kagerne som beskrevet længere oppe. Lad dem køle af og sæt dem skiftevis på spydene sammen med jordbær og marshmallows. Brug en gasbrænder til at brune marschmallows’erne med. Det gør dem sprøde udenpå og bløde indeni, ligesom når de grilles eller laves på bål.
Mængde
3 dessert spyd
Følg med på Facebook og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk
2 Kommentarer
De er bare søde! Jeg har før serveret frugt/skumfidus spyd dyppet i chokolade og drysset med kokos – men den her idé er godt nok også bare fin! For man kunne jo bare have arrangeret det, på en tallerken, men det her er bare så fint. Rigtig sommerligt med “grillspyd” looket.
– Anne
Hej Anne
Tak for din søde kommentar.
Frugt og skumfiduser dyppet i chokolade lyder nu også lækkert. Det har jeg faktisk tænkt på at lave, efter vi fik det i Tivoli for noget tid siden.
Rigtig god sommer.
Hilsner fra Mie