Dessert med banan og Daim
Kage og dessert

Dessert med banan og Daim

Dessert med banan og Daim
En god dessert behøver ikke at være tidskrævende, og det er den her helt sikkert ikke. Den er simpel og hurtig at lave. Der kræves kun fem ingredienser, og alligevel synes jeg godt, at man kan serveres som en gæste-dessert. Det er en af mine rigtig gamle opskrifter, som jeg har valgt at overføre til bloggen, fordi jeg synes den er god.

Den består ganske enkelt af en banan med pynt. Bananen er toppet med flødeskum, mandler og Daim chokolade som er hakket, og så er der hældt lidt mørk sirup over.

Det er sådan en slags dessert, der fluks lige kan laves, hvis man pludselig skulle blive lækkersulten en aften, eller hvis der er brug for en nem dessert, når der er gæster på besøg. Eventuelt kan der serveres vanillieis til i stedet for flødeskum. Det smager også godt hvis bananen får en tur på grillen eller varmes  i ovnen i 15-20 minutter.

De gange jeg har lavet banan med Daim til os selv eller gæster, har jeg serveret pynten i skåle, så hver især kan komme det på som de ønsker. Husk at bananerne meget gerne må være overmodne. Til den her dessert passer det godt, hvis de er blevet bløde og søde i det.

Dessert med banan og Daim Dessert med banan og Daim

Opskrift på dessert med banan og Daim

1 moden banan
Flødeskum (jeg har brugt Cremefine 21%)
Mandler
Daim
Ahornsirup

Fremgangsmåde

Pisk fløden til flødeskum og hak mandlerne og chokoladen i grove stykker.
Skær bananen over på langs og pynt med flødeskum, mandler, chokolade og sirup.

Mængde

1 person

Følg med på Facebook og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Dorte 17. august 2014 at 16:34

    Hej Mie
    Enig, nogle gange skal der ikke så meget til. En idé, hvis de ikke er så modne er at stege eller flambere bananerne

    KH
    Dorte

  • Svar Mie 18. august 2014 at 11:33

    Hej Dorte

    Ja, stegte bananer smager nemlig også rigtig godt :-)
    Det får vi af og til sammen med kylling og ris.
    Kh. Mie

  • Skriv din kommentar