Den Gamle By
Udendørs aktiviteter

Den Gamle By

Den Gamle By

Hvis man kommer nær Århus, så kan jeg helt sikkert anbefale en tur til Den Gamle By. Den Gamle By er et frilandsmuseum med gamle bygninger og butikker helt tilbage fra 1500 tallet og frem til i dag. Vi har været der både i sommeren 2013, og i juni i år i forbindelse med at vi var i Ebeltoft.

Jeg synes, der har været lige hyggeligt hver gang, vi var der og boede vi i nærheden, kunne jeg forstille mig, at det var et sted vi ville besøge ganske ofte. Man kan sagtens bruge flere timer i Den Gamle By, og der er mange hyggelige steder, hvor man kan sidde og slappe af eller at spise.

Den Gamle By Den Gamle By

Den Gamle By

Festpladsen

Festpladsen var ved at blive bygget om, da vi var der. Derfor så den mindre spændende ud end ellers, men der var stadig et par ting som drengene kunne prøve. William og Malte prøvede både keglebanen, luftgyngerne og fik en tur i karrusellen.

Gøglerne som gik rundt på pladsen og underholdt var meget snakkesalig og i et muntert humør. Ligesom de øvrige ansatte i Den Gamle By var de iklædt tøj som passede til tidsalderen, og de snakkede også som man gjorde i den tid.

Sidst vi var i Den Gamle By, sad Malte i barnevogn. Derfor kom vi ikke lige så meget rundt, som vi gjorde denne gang. Ved dette besøg fik vi set væsentlig mere, og kom ind i flere huse.

Århus - Den Gamle By

Den Gamle By

Bagerforretningen

I den hyggelige bagerforrening kan man købe kager som er bagt efter opskrifter, som man gjorde det i 1800 tallet. Butikken er rigtig hyggelig indrettet og fra vinduet på gaden, kan man se alle de fine lækkerier som sælges. Vi kunne næsten ikke vælge, så vi købte lidt af det hele og delte.

Specielt kagerne med citronglasur og sukker-kringlerne, synes jeg smagte godt. Det kunne være, at jeg skulle prøve at bage nogle lignende kager selv en dag.
Jeg læste efter turen på Den Gamle Bys hjemmeside, at man kan købe en bog med opskrifterne på kagerne. Den kunne jeg godt finde på at ønske mig ;-)

Den Gamle By

Den Gamle By

Med hestevogn i Den Gamle By

Drengene ville rigtig gerne prøve at køre i hestevogn, så vi købte en køretur rundt i Den Gamle By. Vognen blev trukket af to kæmpe store trækheste. Jeg tror aldrig, jeg har set så store heste før. William hilste forsigtigt på dem efter turen, imens Malte holdte sig på afstand.

På besøg i Den Gamle By

Den Gamle By

Legetøjsmuseet og børne tvs historie

I bygningen med legetøjsmuseet kan man se legetøj helt tilbage fra 1600 tallet. Begge drenge stod med næserne presset mod glasruderne, og de spurgte flere gange, om man ikke kunne få lov til at røre eller låne legetøjet. Det var jo lidt svært, at man “kun” kunne kigge på ;-)
William var specielt fascineret af de små fine finsoldater. “Sådan nogle ønsker jeg mig!”, sagde han.

Vi var også inde i huset med børne tvs historie, hvor man kunne møde alle de gamle klassikkere. Her var både udstillinger fra Fredagsbio, Bamse, Kaj og Andrea, Ingrid og Lillebror og Sørøver Sally. Jeg husker tydeligt dukkerne og sangene fra Sørøver Sally, som også blev vist i min barndom. Jeg tror faktisk, at vi har en dvd med Sørøver Sally, den må jeg da se at få vist Malte.
Efter de ældre børneudsendelser nåede vi til flere af de nye udsendelser fra Ramasjang, som drengene kender. De var næsten ikke til at få med ud igen, der var nemlig flere af tingene, som man kunne få lov at prøve.

Legetøj - Den Gamle By

Se Den Gamle By

De 9 hjem

På Havnegade i Den Gamle By kan man besøge butikker og opgange. Her kan man fysisk gå ind i forskellige lejligheder, og se hvordan danskerne boede i 1960’erne og 1970’erne. Det var en spændende og skæg oplevelse som bragte mange minder frem. Især kom jeg til at tænke på min farmors køkken, som havde flere af de samme ligheder, som vi så i lejlighederne. Vi besøgte også en købmandsbutik, en bodega med live musik og en børnehave a la 1970’erne. William og Malte syntes, at det var sjovt at gå rundt og kigge på indretning og legetøjet, selv om de syntes, at det så meget anderledes ud, end den børnehave som de kender :-)

Den Gamle By

Et børneværelse som det så ud i 70’erne. 

Tur - Den Gamle By

Den Gamle By

William og Malte leger i en baggård.

Den Gamle By

Et af køkkenerne fra opgangen – de 9 hjem. 

Den Gamle By

Malte i Sørens arme ♥ Han var træt, og hans ben kunne bare ikke gå længere ;-)

Min anmeldelse af Den Gamle By

Vi synes, Den Gamle By er hyggelig at besøge. Timerne går hurtigt, og det er bestemt et frilandsmuseum som er spændende for både voksne og børn. Bygningerne og omgivelserne er autentiske og smukke, og man glemmer nemt hverdagen og stress inde i den hyggelige gamle by.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar