Den Blå Planet
Dyr og dyreparker

Den Blå Planet

Den Blå Planet
Vi har besøgt Den Blå Planet to gange. Første gang var inden den officielle åbning, da vi var så heldige at deltage i et sær-åbent-arrangement gennem min mands arbejde.
Anden gang var for et par uger siden, hvor vi tog på en søndagstur sammen med mormor, som ikke havde været der før.

Den Blå Planet ligger i Kastrup tæt på lufthavnen med udsigt ud til Øresund.
Den sølvfarvet bygning har en flot facon, og indendørs venter en større og meget fornyet udgave af det tidligere Danmarks akvarium.

Den Blå Planet
Den Blå Planet
Den Blå Planet
Den Blå Planet
Den Blå Planet
Den Blå Planet
Den Blå Planet

Dyrene

I Den Blå Planet også kaldet Danmarks Akvarium kan man udover mange fiskearter også se skildpadder, dværgkrokodiller, fugle, slanger, søløver og hajer. Stedet er delt op i otte områder, som man går rundt og besøger. Desuden er der hver dag forskellige events, hvor man kan lære mere om de mange dyr i akvarierne.
Vores ældste søn havde glædet sig meget til at se blæksprutten, som desværre var en skuffelse. Akvariet med blæksprutten er småt og mørkt, og blæksprutten gemte sig i det ene hjørne, hvor den næste var umulig at få øje på.

Regnskovshallen

En af de nye ting som man kan se i Den Blå Planet, er en regnskovshal. Den minder om den de har i Zoo København, bortset fra at der her ikke er sommerfugle, dovendyr og frøer. I regnskovshallen er der smukt med masser af planter og et vandfald. Her er meget varmt og fugtigt, da området er tilpasset de dyr, som bor her. Stedet her var det sted, som vores yngste søn var mest betaget af. Han var meget begejstret for vandfaldet, og ville slet ikke ud igen. I forhold til resten af stederne virker her rigtig roligt og afslappende, og det er faktisk også det sted, som jeg synes bedst om.

Spisestedet

Den Blå Planet har også et spisested, hvor vi efter turen rundt tog os et hvil. Her fik vi noget koldt at drikke, pommes frites og vores ældste søn fik en økologisk vaniljeis. Meyers Køkken står bag maden i restauranten, og det hele så meget sundt, grønt og lækkert ud.

De mindste med i Den Blå Planet

Det er meget nemt at køre rundt med en klapvogn, og spisetedet har rigeligt med højstole, hvis de små skal spise med. Den Blå Planet har også et puslerum, og picnic-rum hvor man kan spise medbragt mad.

Min anmeldelse af Den Blå Planet

Inden Den Blå Planet åbnede husker jeg, at folk holdt i lange køer og ventede i timer for at besøge stedet. Havde jeg gjort det, må jeg ærligt indrømme, at jeg var blevet skuffet over oplevelsen. Pressen skrev overskrifter om, at NU åbnede det her fantastiske, store og dyre sted, som alle bare måtte besøge.

For mig er Den Blå Planet et sted, som man kommer et par gange, imens man har mindre børn. Jeg synes, det er et flot sted og en god oplevelse. Men jeg har det også sådan, at når man først har set det en gang, så er nyhedsværdien aftaget. Jeg synes heller ikke, at det er et sted, hvor man opholder sig i mange timer. Jeg tror, at vi begge gange var der i halvanden time, og så havde vi set det hele. Det kan selvfølgelig også være ganske fint, hvis bare man ønsker en lille familietur, så længe forventingen ikke er en heldagsoplevelse.

Vi valgte at besøge Den Blå Planet igen, fordi vores ældste søn gerne ville se det igen, og fordi den yngste endnu sad i klapvogn første gang han var med. Denne gang nød han, at han kunne være mere med, og at han selv kunne gå rundt og se på fiskene.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar heidi 17. november 2013 at 14:42

  wauw flotte billeder

 • Svar Mie 17. november 2013 at 14:58

  Hej Heidi
  Tak, de er bare taget med min telefon :-)
  Hilsner fra Mie.

 • Skriv din kommentar