Den bedste røræg
Morgenmad

Den bedste røræg

Den bedste røræg

Røræg også kaldet scrambled æg – her finder du opskriften på den bedste røræg

Vi er alle fire meget glade for røræg, og jeg har lavet det rigtig rigtig mange gange. Min familie synes heldigvis, at jeg laver den bedste røræg, og jeg må indrømme, at jeg også selv synes at den er god ;-) På ferier og cafeer har vi smagt mange triste og tørre udgaver af scrambled æg. Specielt æg i ovn synes jeg er en tam fornøjelse. Det er nok også svært at lave lækkert i så store mængder, uden at det bliver tørt.

Jeg har flere gange delt billeder af vores weekend-morgenmad på min Instagram profil. Der er næsten altid nogle der skriver og spørger, hvad det er for noget lækkert gult noget, vi spiser, og hvordan jeg har lavet det. Det er såmænd bare røræg, og det er meget enkelt og nemt at lave, hvis bare det tilberedes på den “rigtige” måde.
Nå men når nu så mange har spurgt, tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne dele min røræg opskrift her på bloggen. Det kræver en ret stor pande at få røræggen luftig, og så må æggene ikke få for lang tid på panden.
Kom meget gerne med flere tips til hvordan du synes den bedste røræg laves?

Prøv også disse gode opskrifter:
Ristet rugbrød med røræg og avocado
Bagels med røræg, kalkunbacon og avocado 

Den bedste røræg

Den bedste røræg

Antal 4 personer

Ingredienser
 

 • 8 æg
 • 1 dl mælk (letmælk eller sødmælk)
 • 1 tsk. havsalt
 • Smør eller stegemargarine

Sådan gør du
 

 • Kom æggene ned i en skål og tilsæt mælk og salt. Pisk det hele sammen til en samlet blanding med et piskeris.
  Varm en stor pande op med smør og lad smørret smelte.
  Hæld derefter æggeblandingen ud på panden. Lad æggene sætte sig lige et øjeblik og brug så en palnetkniv. Der skal ikke røres rundt i æggene men skrabes blødt med paletkniven på bunden af panden – fra den ene side til den anden. Langsomt begynder æggene at samle sig og blive til røræg.
  For at kunne give en mere præcis opskrift på hvordan jeg laver røræg, tog jeg denne gang tid. Det tog lidt under 3 minutter før ræræggen var som den skulle være.
  Jeg havde komfuret på varme 7 ud af 9. Tiden vil variere alt efter hvilke komfur man har og hvilken pande der bruges.
  Her et par ekstra tips til at få den bedste røræg:
  Der skal bruges en stor pande så æggene har plads.
  Lav ikke røræg i en gryde eller kasserolle.
  Brug ikke for meget smør eller stegemargarine på panden.
  Giv ikke æggene for lang tid.
  Det der ofte går “galt” med røræg er, at det får for lang tid på panden. Det er selvfølgelig smag og behag, men hvis du vil have cremet og luftigt røræg, kan du gøre det som beskrevet.
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden
Den bedste røræg

Scramble æg

Vi spiser scrambled æg på mange måder og både til morgenmad og frokost. Jeg kan godt lide scrambled eggs sammen med rå grøntsager, på groft rugbrød, på brød og boller og på knækbrød. Både William og Malte er også begyndt at spise scrambled æg som pålæg. William laver tit et helt “tårn” på sin bolle eller brød. Først smør, derefter æg og så agurk, tomat og peberfrugt. Til slut lidt salt og peber og hvis vi har det på bordet også lidt friske krydderurter. Mums det er godt :-)

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

6 Kommentarer

 • Svar Ole 8. december 2021 at 21:31

  Hvis du ikke har prøvet det, så prøv at tilføje en tsk Tomat Puré :)

  • Svar Mie 10. december 2021 at 15:06

   Hej Ole
   Æg og ketchup sammen er ikke lige mig. Men der er sikkert andre som kan bruge dit tip :-)

   Rigtig god weekend.

   Hilsen Mie

   • Svar Ole 21. december 2021 at 06:20

    Hejsa,

    Virkelig? Nu var det så heller ikke Ketchup, men Tomat Puré ;) Og der er også en grund til at man kalder det “Tomat Ketchup” da den oprindelige opfindelse var baseret på fisk :S

    Glædelig Jul, samt Godt Nytår :)

    • Svar Mie 30. december 2021 at 21:24

     Jeg ved godt, at du skrev tomatpuré, men jeg er ikke til den blanding.
     Jeg kan bedst lide røræg som det er sammen med grøntsager eller på brød og rugbrød.
     Rigtig godt nytår også til dig :-)

 • Svar Birgir Fonsdal 29. oktober 2022 at 12:12

  jeg lavede til 20 personer, så anbefaldes der 5 tsk Salt!
  en skal max bruga 2½ :)

  • Svar Mie 19. november 2022 at 21:09

   Hej Birgir

   Så dvs. at du brugte 40 æg? Brugte du havsalt, fint salt eller groft?
   Jeg har ikke prøvet, at lave så stor en portion.
   Jeg synes, det plejer at passe med en teske til 8 æg. Men det kan godt være, at jeg skal ændre til gram i opskriften, så det bliver mere præcist :-)

   Jeg beklager det sene svar.

   Vh. Mie

  Skriv din kommentar