Den bedste røræg
Morgenmad

Den bedste røræg

Den bedste røræg

Vi er alle fire meget glade for røræg, og jeg har lavet røræg rigtig rigtig mange gange. Min familie synes heldigvis, at jeg laver den bedste røræg, og jeg må indrømme, at jeg også selv synes at den er god ;-) På ferier og cafeer har vi smagt mange triste og tørre udgaver af røræg. Specielt røræg i ovn synes jeg er en tam fornøjelse. Det er nok også svært at lave lækkert i så store mængder, uden at det bliver tørt.

Jeg har flere gange delt billeder af vores weekend-morgenmad med røræg på min Instagram profil. Der er næsten altid nogle der skriver og spørger, hvad det er for noget lækkert gult noget, vi spiser, og hvordan jeg har lavet det. Det er såmænd bare røræg, og det er meget enkelt og nemt at lave, hvis bare det tilberedes på den “rigtige” måde.
Nå men når nu så mange har spurgt, tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne lave det til en opskrift her på bloggen. Derfor har jeg her delt min opskrift på, hvordan jeg plejer at lave røræg. Kom meget gerne med flere tips til hvordan du synes den bedste røræg laves?

Vi spiser røræg på mange måder og både til morgenmad og frokost. Jeg kan godt lide røræg sammen med rå grøntsager, på groft rugbrød, på brød og boller og på knækbrød. Både William og Malte er også begyndt at spise røræg som pålæg. William laver tit et helt “tårn” på sin bolle eller brød. Først smør, derefter røræg og så agurk, tomat og peberfrugt. Til slut lidt salt og peber og hvis vi har det på bordet også lidt krydderurter. Mums :-)

Den bedste røræg

Den bedste røræg

Antal 4 personer

Ingredienser

 • 8 æg
 • 1 dl mælk (letmælk eller sødmælk)
 • 1 tsk. havsalt
 • Smør eller stegemargarine

Sådan gør du

 • Kom æggene ned i en skål og tilsæt mælk og salt. Pisk det hele sammen til en samlet blanding med et piskeris.
  Varm en stor pande op med smør og lad smørret smelte.
  Hæld derefter æggeblandingen ud på panden. Lad æggene sætte sig lige et øjeblik og brug så en palnetkniv. Der skal ikke røres rundt i æggene men skrabes blødt med paletkniven på bunden af panden – fra den ene side til den anden. Langsomt begynder æggene at samle sig og blive til røræg.
  For at kunne give en mere præcis opskrift på hvordan jeg laver røræg, tog jeg denne gang tid. Det tog lidt under 3 minutter før ræræggen var som den skulle være.
  Jeg havde komfuret på varme 7 ud af 9. Tiden vil variere alt efter hvilke komfur man har og hvilken pande der bruges.
  Her et par ekstra tips til at få den bedste røræg:
  Der skal bruges en stor pande så æggene har plads.
  Lav ikke røræg i en gryde eller kasserolle.
  Brug ikke for meget smør eller stegemargarine på panden.
  Giv ikke æggene for lang tid.
  Det der ofte går “galt” med røræg er, at det får for lang tid på panden. Det er selvfølgelig smag og behag, men hvis du vil have cremet og luftigt røræg, kan du gøre det som beskrevet.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar