De bedste boller
Brød og boller

De bedste boller

De bedste boller

De bedste boller – en opskrift på luftige boller som er nemme at lave.

Denne opskrift på boller er en opskrift, som jeg bruger meget ofte. Det er de bedste boller, og de bliver gode, uanset hvilke type mel jeg har anvendt. Derfor er opskriften også god, hvis du har rester af forskellige slags mel og korn tilbage. Det er bare at blande og hælde, indtil du kan se, at dejen har en god konsistens. Det er vigtigt at røre dejen rigtig grundigt, så den bliver klar til at hæve. Efter hævningen æltes dejen let sammen i 1-2 minutter, og så er den klar, så der kan formes boller.

Bollerne skal hæve af to omgange. De bliver store og bløde og kan anvendes både til morgen eller frokosten. De kan sagtens fryses, da de holder sig bløde, selv om de har været på frys. Hvis de skal fryses, er det bedst at gøre det, når de stadig er lune. Kom bollerne i en frysepose med en clips, så holder de sig bedst.

Se flere opskrifter på brød og boller her.

De bedste boller

De bedste boller

Antal 15 stk.

Ingredienser

  • 2 pakker gær
  • 6 dl vand
  • 30 g sukker
  • 1 dl olie
  • 2 tsk. groft salt
  • Mel og korn – det kan fx. være: hvedemel, fuldkornsmel, italiensk hvedemel, havregryn, knækkede hvedekerner, hørfrø, sesamfrø

Sådan gør du

  • Gæren udrøres i det lunkne vand. Tilsæt sukker, salt og olie.
    Herefter tilsættes langsomt mel/havregryn og der røres grundigt.
    Når dejen har en god konsistens er den klar. Den skal hverken være for fast og heller ikke grødet.
    Dejen sættes til hævning cirka 45 minutter.
    Herefter formes dejen til 15 store boller og lægges på to plader med bagepapir. Efterfølgende skal de efterhæve 20-25 minutter igen inden de kommes i ovnen.
    Bagetid: 10-15 minutter ved 225 grader varmluft.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

6 Kommentarer

  • Svar Lotte 5. februar 2015 at 19:58

    De bedste boller er bare super gode, prøv dem. Tak Mie.

  • Svar Mie 5. februar 2015 at 20:05

    Dejligt at du kunne bruge opskriften Lotte.
    Vi synes også, at de er rigtig gode.
    Kh. Mie

  • Svar Johannes 9. januar 2016 at 21:35

    De er vanvittigt gode og nemme at tilpasse forskellige formål.
    De er fantastiske, til burgere eller slidere, hvis de pensles med mælk og drysses med sesamfrø – en perfekt og meget luftig konsistens.

    De kan også sagten tilsættes en knivspids kardemomme, hvis man vil have en hyggebolle, der er super, bare med smør på.
    Tak for en nem og hurtig opskrift.
    Johannes

    • Svar Mie 11. januar 2016 at 10:30

      Hej Johannes

      Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskriften.
      Også tak for de mange gode tips – dem vil jeg helt sikkert prøve af :-)

      Hilsner fra Mie

  • Svar Mig. 11. februar 2016 at 09:07

    Hvor meget mel skal der ca. i ??

    • Svar Mie 11. februar 2016 at 09:20

      Det afhænger af hvilken type mel du bruger, og om der kommer havregryn i.

      Dejen skal være blød og ensartet og ikke klistret, når den stilles til at hæve.

    Skriv din kommentar