Dæk et fint julebord
Hobby og DIY

Dæk et fint julebord

Dæk et fint julebord

Et fint og enkelt julebord som ikke behøver at koste noget.

Dæk et fint julebord til juleaften for næsten ingen penge.
Her i indlægget kommer jeg med juleborddækning ideer og inspiration til, hvordan du kan pynte julebordet med ting, som du måske allerede har i forvejen.

Et julebord behøver hverken tage lang tid at dække eller at være dyrt. Det her julebord har næsten været næsten gratis, og jeg synes, det er endt med at blive både fint og enkelt at se på.
Jeg har brugt gran som, jeg fandt i haven, kogler som vi have i en af julekasserne, og så havde vi også et fint træbræt, som jeg kunne bruge.
Det eneste som jeg måtte ud at købe var de små røde juleblomster til vaserne. Kristtorn mener jeg, at de hedder. De kan købes i små buketter i de fleste større supermarkeder op til jul.

Længere nede i teksten kan du læse mere om, hvad jeg har brugt på julebordet.
Jeg håber, at det kan bruges, og har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til mig i kommentarfeltet nederst på siden.

Læs også:
Skabelon til julegave-indkøb. Har du du styr på julegaverne? Ved hjælp af denne print selv skabelon bliver det lettere at holde overblik over gaverne.

Inspiration til jule borddækning – se mere under billederne

julebord
Julen 2019
jule borddækning
Dæk et fint julebord - se her
juleborddækning ideer

Det har jeg brugt til julebordet

En dug eller stof
Tallerkener
Bestik
Glas
Stofservietter
Snor eller sejlgarn
Gran
Små vaser
Grene eller blomster
Fyrfadsstager og fyrfadslsys
Træbræt

Dæk et fint julebord

Dugen:
Dugen på billederne er egentlig bare et langt stykke stof, som jeg har købt i Jysk på et tidspunkt.
Vores spisebord er temmelig langt, og det kan derfor være svært at få så lang en dug, uden at den skal koste “en bondegård”. I stedet har jeg købt 3,5 meter stof, som jeg bruger som dug. Stoffet er tykt og holder godt efter vask.

Tallerkener, glas og bestik:
Dæk bordet med tallerkenerne og bestik. Sørg for at glassene er pudset så de står fint på bordet.

Stofservietter:
Fold stofservietter og bind et stykke sejlgarn med en sløjfe rundt om dem.
Du kan også vælge at bruge et fint stykke stofbånd eller en anden type snor. Sejlgarnet som jeg har brugt, havde vi i forvejen, da jeg bruger det i haven til opbinding af planterne om sommeren. Det kan købes i plantecentrer og byggemarkeder.

Gran:
Vi har et stort grantræ i haven, så der snuppede jeg et par grene fra som pynt til servietterne. Hvis du ikke har en have eller et grantræ i haven kan et lille bundt gran købes til billige penge mange steder.

Små vaser:
De små vaser have vi i et af vores skabe, og de passede lige til det grå juletema, tænkte jeg.

Grene eller blomster:
De små grene med røde knopper (kristtorn), er det eneste til julebordet, som jeg måtte ud at købe. Der findes flere forskellige slags grene og blomster som kan købes i større supermarkeder op til jul. Hvis du har en have, kan du måske finde grene som kan bruges til formålet.

Fyrfadsstager:
Lysestagerne er nogen jeg har haft i flere år, og som jeg har samlet over længere tid. Jeg kan huske at nogen af dem er købt i Søstrene Grene, og der er også et par fra Lisbeth Dahl.

Træbræt:
Træbrætet er et min storebror har lavet til mig. Det er jeg rigtig glad for, og jeg bruger det ofte, når spisebordet skal pyntes til særlige lejligheder. Hvis du har et stort skærebræt i træ kan det sikkert også anvendes.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar