Dadelkugler med lakrids – den lækreste opskrift på dadler med lakrids.
De smager simpelthen SÅ godt de her dadelkugler med lakrids, at jeg slet ikke kan holde mig fra dem. De er bløde og cremet og med knas fra mandler og mørk chokolade, og så er de til sidst vendt i lakridspulver. Mums, hvor er de altså bare gode og super nemme at lave!
Det der så er ekstra godt – men også lidt farligt er, at jeg er den eneste i vores familie som er så glad for lakrids. Det betyder, at jeg har dadelkuglerne helt for mig selv ;-)
Hverken Søren eller drengene er de store lakrids-spisere, og ingen af dem bryder sig specielt meget om bagning eller andre søde sager med lakrids. Helt modsat mig som elsker lakrids.
De eneste ingredienser du skal bruge for at lave lakrids dadler er dadler uden sten, hele mandler, mørk chokolade – gerne en med et højt kakaoindhold, en smule groft salt, lidt vand og lakridspulver.
Jeg blander ingredienserne enten i vores foodprocessor eller blender – og begge dele kan bruges. Lakridspulver kan du købe i større supermarkeder, i Søstrene Grene eller i online bage-butikker.
Jeg har tidligere lavet disse skønne marengs med lakrids. Dem har jeg lavet rigtig mange gange, og de er super gode. Endnu en favorit er hjemmelavede guldkarameller med lakrids og lakrids-rosiner som minder om dadler med lakrids. Lakrids-rosinerne er gode som en sundere og meget hurtig lille snack. Det tager ikke mange øjeblikke at lave dem.
Dadelkuglerne opbevares i en beholder med låg på køl. De smager bedst når de er helt kolde, og så holder de sig også bedst. Hvis altså ikke de når at blive spist med det samme ;-)
Der bliver cirka 18 kugler ud af opskriften afhængig af hvor store de laves.
Dadelkugler med lakrids
Ingredienser
- 100 g dadler uden sten
- 30 g hele mandler
- 50 g mørk chokolade 70%
- 1 knivspids groft salt
- 1 spsk. vand
- Lakridspulver
Sådan gør du
- Kom dadlerne og mandlerne ned i en blender og blend dem sammen til de er hakket godt.Skær chokoladen ud og smelt den i en mikroovn eller i et vandbad. Det gør ikke noget, at det ikke er alt chokoladen som er helt smeltet. Hvis der er lidt små stykker tilbage, giver det dadelkuglerne ekstra knas, og det smager ret godt.Hæld chokoladen ned over de hakkede nødder og dadler i blenderen. Tillsæt salt og vand og blend igen.Kom “dejen” over i en lille skål og form den til en kugle. Stil “dejen” i fryseren i cirka 15 minutter.Form 18 små kugler ud af “dejen” på størrelse med havregrynskugler. Tril kuglerne i lakridspulver og kom dem i en beholder med låg. Opbevares på køl – da de smager bedst kolde.
Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.
4 Kommentarer
Det er tørrede og ikke friske mandler, ikk?
Hej Camilla
Helt almindelige mandler med skrællen på :-)
Undskyld jeg mente selvfølgelig dadler – ikke mandler :) Friske eller tørrede dadler?
Tørrede dadler uden sten :-)