Dadelkugler med lakrids
Snack og sødt

Dadelkugler med lakrids

Dadelkugler med lakrids

Dadelkugler med lakrids – den lækreste opskrift på dadler med lakrids.

De smager simpelthen SÅ godt de her dadelkugler med lakrids, at jeg slet ikke kan holde mig fra dem. De er bløde og cremet indeni – og med knas fra mandler og mørk chokolade indeni, og så er de trillet i lakridspulver. Mums, hvor er de altså bare gode!

Det der så er ekstra godt – men også lidt farligt er, at jeg er den eneste i vores familie som er så glad for lakrids. Det betyder, at jeg har dadelkuglerne helt for mig selv ;-)
Hverken Søren eller drengene er de store lakrids-spisere, og ingen af dem bryder sig specielt meget om bagning eller andre søde sager med lakrids. Helt modsat mig som elsker lakrids.

Jeg har tidligere lavet disse skønne marengs med lakrids. Dem har jeg lavet rigtig mange gange, og de er super gode. Endnu en favorit er hjemmelavede guldkarameller med lakrids og lakrids-rosiner som minder om dadler med lakrids. Lakrids-rosinerne er gode som en sundere og meget hurtig lille snack. Det tager ikke mange øjeblikke at lave dem.

Dadelkuglerne her opbevares i en beholder med låg på køl. De smager bedst når de er helt kolde, og så holder de sig også bedst. Hvis altså ikke de når at blive spist med det samme ;-)

Dadelkugler med lakrids

Dadelkugler med lakrids

Dadelkugler med lakrids

Antal 18 stk.

Ingredienser

  • 100 g dadler uden sten
  • 30 g hele mandler
  • 50 g mørk chokolade 70%
  • 1 knivspids groft salt
  • 1 spsk. vand
  • Lakridspulver

Sådan gør du

  • Kom dadlerne og mandlerne ned i en blender og blend dem sammen til de er hakket godt.
    Skær chokoladen ud og smelt den i en mikroovn eller i et vandbad. Det gør ikke noget, at det ikke er alt chokoladen som er helt smeltet. Hvis der er lidt små stykker tilbage, giver det dadelkuglerne ekstra knas, og det smager ret godt.
    Hæld chokoladen ned over de hakkede nødder og dadler i blenderen. Tillsæt salt og vand og blend igen.
    Kom “dejen” over i en lille skål og form den til en kugle. Stil “dejen” i fryseren i cirka 15 minutter.
    Form 18 små kugler ud af “dejen” på størrelse med havregrynskugler. Tril kuglerne i lakridspulver og kom dem i en beholder med låg. Opbevares på køl – da de smager bedst kolde.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Camilla 8. oktober 2017 at 08:56

    Det er tørrede og ikke friske mandler, ikk?

    • Svar Mie 8. oktober 2017 at 19:47

      Hej Camilla

      Helt almindelige mandler med skrællen på :-)

  • Svar Camilla 10. oktober 2017 at 12:11

    Undskyld jeg mente selvfølgelig dadler – ikke mandler :) Friske eller tørrede dadler?

    • Svar Mie 10. oktober 2017 at 19:32

      Tørrede dadler uden sten :-)

    Skriv din kommentar