Dadelkugler med kakao
Snack og sødt

Dadelkugler med kakao

Dadelkugler med kakao

Jeg har tidligere lavet nogle dadelkugler med lakrids, og de blev bare så gode!
Men da jeg er den eneste i familien som er vældig glad for lakrids, tænkte jeg, at jeg også ville lave en variant af dadelkugler med kakao. Det passede samtidlig med, at vi skulle have gæster i weekenden, for så kunne de jo også få lov at smage.

Gæsterne kunne rigtig godt lide dadelkuglerne, og det kunne Søren til min overraskelse også. Han tog flere gange en dadelkugle og sagde, “ej de er ret gode de her”. Jeg havde ellers troet, at de ville være lidt for sunde til hans smag ;-)

Jeg har brugt en mørk chokolade med kakaoindhold på 77%. Normalt plejer jeg at bruge en 70% chokolade, men det havde jeg ikke, da jeg lavede dadelkuglerne. Heldigvis blev de ikke for “skarpe” i smagen, da både dadlerne og mandler er med til at søde dem. Chokolade med et lavere indhold af kakao kan selvfølgelig også bruges, men gå efter den høje hvis du gerne vil nedsætte indholdet af sukker og have en mere intens kakaosmag.

Se også: Dadelkugler med lakrids – brændte mandler og hjemmelavede guldkarameller.

Dadelkugler med kakao

Dadelkugler med kakao

Antal 28 stk.

Ingredienser

 • 150 g dadler uden sten
 • 50 g hele mandler
 • 80 g mørk chokolade 70-77%
 • 0,5 tsk. groft salt
 • 1 spsk. vand
 • Usødet kakaopulver

Sådan gør du

 • Kom dadlerne, mandlerne og vandet ned i en blender og blend det sammen til det er hakket godt.
  Skær chokoladen ud og smelt den i en mikroovn eller i et vandbad. Det gør ikke noget, at det ikke er alt chokoladen som er helt smeltet. Hvis der er lidt små stykker tilbage, giver det dadelkuglerne ekstra knas, og det smager ret godt.
  Hæld chokoladen ned over de hakkede nødder og dadler i blenderen. Tillsæt salt og blend igen.
  Kom “dejen” over i en lille skål og form den til en kugle. Stil “dejen” i fryseren i cirka 15 minutter.
  Form 28 små kugler ud af “dejen” på størrelse med havregrynskugler. Tril kuglerne i kakaopulver og kom dem i en beholder med låg. Opbevares på køl – da de smager bedst kolde.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar