Dadelkugler med appelsin og kakao
Snack og sødt

Dadelkugler med appelsin og kakao

Dadelkugler med appelsin og kakao

Jeg har lavet flere forskellige slags dadelkugler, og det her er den nyeste variant – dadelkugler med appelsin og kakao. Dadelkuglerne er vendt i kakao, og indeni er der selvfølgelig dadler men også mandler, mørk chokolade med et højt kakaoindhold og saften fra en appelsin. Saften gør at dadelkuglerne får en skøn syrlig smag som passer rigtig godt sammen med det søde. De er perfekte som en lille snack i madpakken men også gode som en lille sød sag midt på dagen. Jeg opbevarer dadelkuglerne i en beholder med låg i køleskabet. Jeg synes, at de smager bedst, når de er kolde, og så kan jeg lige hapse et par stykker, når jeg får lyst til det.

Det er lidt sjovt at tænke på, at jeg nu er så glad for dadler og dadelkugler. For få år tilbage spiste jeg dem slet ikke, fordi jeg havde en idé om, at jeg ikke brød mig om dem. Ligesom jeg havde det med avocado, og nu spiser jeg avocado flere gange om ugen. Jeg tror, at det hænger sammen med, at vi ikke fik avocado eller dadler i mit barndomshjem. Det var ikke så udbredt den gang, plus at vi fik mere traditionelt “dansk mad”.
Jeg synes, at begge vores drenge er gode til at smage på nye ting, og de er helt sikkert bedre, end jeg var som barn. Hverken William eller Malte har dog smagt lige disse dadelkugler med appelsin og kakao, så det må de gøre i eftermiddag efter skole.

Se også disse lækre dadelkugler:
Dadelkugler med kakao
Dadelkugler med lakrids

Dadelkugler med appelsin og kakao

Dadelkugler med appelsin og kakao

Antal 28 stk.

Ingredienser

 • 150 g dadler uden sten
 • 50 g hele mandler
 • 1 spsk. vand
 • 80 g mørk chokolade 70%
 • 0,5 tsk. groft salt
 • Saften fra en lille appelsin
 • Usødet kakaopulver

Sådan gør du

 • Kom dadlerne, mandlerne og vandet ned i en blender og blend det sammen til det er hakket godt.
  Skær chokoladen ud og smelt den i en mikroovn eller i et vandbad. Det gør ikke noget, at det ikke er alt chokoladen som er helt smeltet. Hvis der er lidt små stykker tilbage, giver det dadelkuglerne ekstra knas, og det smager ret godt.
  Hæld chokoladen ned over de hakkede nødder og dadler i blenderen. Tillsæt salt og saften fra appelsinen og blend igen.
  Kom “dejen” over i en lille skål og form den til en kugle. Stil “dejen” i fryseren i cirka 15 minutter.
  Form 28 små kugler ud af “dejen” på størrelse med havregrynskugler. Tril kuglerne i kakaopulver og kom dem i en beholder med låg. Opbevares på køl – da de smager bedst kolde.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar