Cremet pastasalat med broccoli – en lækker kold pastasalat.
En af mine yndlings opskrifter på pastasalat er denne cremet pastasalat med broccoli. Den indeholder masser af grønt og så passer den som tilbehør til mange retter.
Jeg fik ikke siddet så meget ved computeren eller lavet så meget mad i sidste uge, fordi William var syg. I stedet spiste vi nem aftensmad eller bestilte mad. En af dagene lavede jeg denne ret lækre pastasalat med bacon. Jeg lavede den klar om eftermiddagen, så vi bare skulle stege et par kyllingefileter om aftenen. Det var nemt og forholdsvis hurtigt, så vi ikke skulle bruge for meget tid på aftensmad midt i sygdom, vasketøj og andre huslige gøremål.
Cremet pastasalat med broccoli
Ingredienser
- 1 broccoli skåret ud i små buketter
- 250 g cherrytomater
- 170 g frosne ærter
- 100 g små pastaer fx. suppehorn eller lignende
- 100 g cheddarost
- 280 g bacon i tern
Dressing:
- 200 g creme fraiche 9%
- 0,5 tsk. honning
- Salt og peber
- Persille
- Purløg
Sådan gør du
- Kog pastaerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af og blive kolde.Skær broccolien ud i små buketter og skyl dem sammen med halverede cherrytomater. Kom ærterne i en sigte og hæld kogende vand over dem.Riv cheddarosten på et rivejern og bland den sammen med broccolien, tomaterne og ærterne i en stor skål. Steg baconen på en pande til den er sprød og lad den tørre og køle af på et par stykker køkkenrulle – inden den blandes sammen med de øvrige ingredienser.Kom creme fraichen i en lille skål og bland den med honning, salt og peber. Tilsæt finthakkede persille og purløg efter smag og rør dressingen sammen. Smag eventuelt til med mere salt og peber.Hæld dressingen over salaten og bland det hele forsigtigt rundt så grøntsagerne ikke bliver mast.Server pastasalaten med fisk, kylling eller godt stykke brød til.
Dressing til pastasalat.
Dressingen til salaten består af creme fraiche, lidt honning, salat og peber og frisk persille og purløg. Det er en nem og hurtig dressing at røre sammen, og den passer godt til salaten. Hvis du har andre friske krydderurter, kan de også sagtens bruges til dressingen.
Jeg har brugt små pastaer til min pastasalat med kylling og bacon og en mild rød cheddarost, som jeg synes er god. Sammen med dressingen gjorde det salaten lækker og cremet uden at tage alt for meget smag fra grøntsagerne. Jeg kom også bacon i salaten, da det lige var det vi havde i køleskabet. En rest kylling eller skinke ville helt sikkert også have smagt godt.
Portionen er ret stor, og vi kunne ikke spise det hele. Resterne gemte jeg til dagen efter, så var der nem og hurtig frokost.
Prøv også disse opskrifter på pastasalater:
Pastasalat med bacon
Pastasalat med spinat og ristede hasselnødder
Broccolisalat med rosiner og græskarkerner
Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.
Ingen kommentarer