Cremet pastasalat med bacon og pinjekerner
Salat

Cremet pastasalat med bacon og pinjekerner

Cremet pastasalat med bacon og pinjekerner

En af mine favorit-salater er denne cremet pastasalat med bacon og pinjekerner. Den er nem og enkel at lave, og så er det en salat, som kan spises hele året. Der skal ikke bruges nogen specielle sæson grøntsager, og så synes jeg, at det er en salat, som kan spises til både fisk og kød. Salaten kan sagtens gemmes til dagen efter eller bruges til madpakken.

Når vi får en salat som denne, så ved jeg at Malte rynker på næsen. Han vil helst have grøntsagerne adskilt, og så er han ikke glad for dressing. Derfor gør jeg enten det, at han får grøntsagsstave ved siden af, eller også får han de samme grøntsager som os andre – men i små skåle. I går valgte Malte, at det skulle være en skål med bacon, en med pasta og en med salatblade. Resten havde han ikke lyst til at smage på, og det synes jeg er helt ok. Jeg er sikker på, at han nok skal få en bredere smag med alderen, og at han bliver lige så mad-glad som os andre ;-)

Cremet pastasalat med bacon og pinjekerner

Cremet pastasalat med bacon og pinjekerner

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 150 g ukogte pastaer fx. Farfalle (sløjfer)
  • 1 pakke bacon
  • 1 hoved Romainesalat
  • 2-3 tomater
  • 40 g pinjekerner + salt

Dressing:

  • 200 g cremefraiche 9%
  • Salt og peber
  • 1,5 tsk. Dijonsennep
  • 2 tsk. honning

Sådan gør du

  • Kog pastaerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af i en sigte.
    Steg baconen på en stor pande eller i ovnen til de er sprøde. Læg baconen på et par stykker køkkenrulle så de får lov at dryppe af. Når de er kølet af hakkes de ud i små stykker.
    Skyl salaten og tomaterne og skær dem ud i små passende stykker.
    Rist pinjekerne på en tør pande med lidt salt til de er lysebrune.
    Rør dressingen sammen og smag den til som du synes.
    Bland pastaen, de små bacon stykker, salaten og tomaterne sammen og hæld det meste af dressingen over. Jeg brugte ikke det hele – men serverede resten af dressingen ved siden af. Vend pastasalaten godt rundt og pynt med de ristede pinjekerne. Sæt salaten på køl til den skal spises.
    Salaten kan godt gemmes til dagen efter. Jeg synes faktisk, at den tit smager bedre dagen efter, fordi den bliver mere cremet efter at dressingen og grøntsagerne havde fået lov at trække.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Emilie 4. oktober 2016 at 13:22

    Jeg tror ikke, at jeg har spist pastasalat, siden sammenskudsarrangementerne fra min egen skoletid. Tænk at de bare er gået i glemmebogen. Det må vist snart på menuen herhjemme også – helt sikkert til glæde for ungerne.

    • Svar Mie 4. oktober 2016 at 13:26

      Så er det vist også på tide ;-) Vi får ret tit pastasalater, og jeg har flere forskellige slags på bloggen. Du er velkommen til at kigge, hvis du mangler mere inspiration.

      Hilsner fra Mie

    Skriv din kommentar