Cremet og mild tomatsuppe

Cremet og mild tomatsuppe

Cremet og mild tomatsuppe er blevet en ny favoritret herhjemme!
Det siger ikke så lidt, da ingen af os er specielt begejstret for suppe. Jeg er den af os fire som bedst kan lide det, imens Søren og drengene helst vil have alt muligt andet mad end suppe. Søren mener decideret ikke at suppe er rigtig aftensmad, da han ikke synes, at man kan blive mæt af det. Det er jeg nu ikke enig i. Jeg synes, at suppe mætter på en god og behagelig måde.

Når vi får suppe hvilke ikke er særlig tit, så har det tit været den samme købe-tomatsuppe. Jeg kan ret godt lide den tomatsuppe, men den kan altså slet ikke konkurrere med denne hjemmelavede udgave. Den smager simpelthen så godt!
Den er cremet og mild og med en tilpas blanding af tomater, fløde og krydderier.
Jeg har blendet suppen i vores store blende. Det vil jeg helt sikkert anbefale, at man ikke undlader, hvis man gerne vil have en cremet tomatsuppe. I stedet for en stor blender, kan en stavblender også bruges. Man skal bare være lidt omhyggelig, og så skal man selvfølgelig passe på, at suppen ikke flyver ud til alle sider.

Under hele måltiden sagde Søren, “uhmmm hvor smager det bare godt”. Jeg kunne ikke lade være med at sidde og smile, fordi jeg ved, hvad han normalt plejer, at synes om suppe ;-) Så hvis du gerne vil prøve en virkelig god suppe, kan vi bestemt anbefale denne opskrift på cremet og mild tomatsuppe.

Til suppen fik vi creme fraiche, små stegte bacontern, kogte pastaskruer, persille og disse fantastiske hjemmelavede croutoner.

Cremet og mild tomatsuppe

Cremet og mild tomatsuppe

Cremet og mild tomatsuppe

Antal 6 personer

Ingredienser

  • Smør eller olie
  • 200 g bacon i tern
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 140 g tomatpuré
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 5 dl vand
  • 1 terning grøntsags-bouillon
  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. groft salt

Tilbehør til suppen:

  • Creme fraiche
  • 400 g bacon i tern
  • 200 g pastaskruer (rå)
  • Persille
  • Hjemmelavede croutoner

Fremgangsmåde

  • Kom lidt smør eller olie ned i en gryde og tænd for komfuret på middel varme.
    Tilsæt bacon i tern og svits dem til de er næsten sprøde. Skræl gulerødderne, løg og hvidløg og skær dem i grove stykker inden de kommes ned i gryden. Vend det hele rundt et par minutter og tilsæt derefter tomatpuré og hakkede tomater. 
    Når det er vendt godt rundt i gryden tilsættes vand og bouillon. Herefter skal suppen have lov at simre i 5 minutters tid.
    Tag suppen af komfuret og hæld den ned i en blender. Det er en ret stor portion, så jeg måtte blende den af to omgange. Sørg for at du bruger en blender som kan tåle varm suppe. Blend suppen til den er helt uden klumper og fin i konsistensen. 
    Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt piskefløde, så den bliver dejlig cremet. Tilsæt timian og smag suppen til med salt. 
    Gør tilbehøret klar og server det sammen med suppen. Så kan I hver især selv komme det på, som I synes bedst om. 

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 


Kommentarer

Cremet og mild tomatsuppe — 2 kommentarer

  1. Tak for inspiration og en fantastisk opskrift på en super god tomatsuppe😁❗️Vi har netop spist den til aftensmad…Det var første gang jeg prøvede, at lave den, men men det er ikke den sidste!!!

    • Hej Ditte
      Tak for de søde ord og hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskriften. Vi skal helt sikkert også have den igen snart :-)
      Hilsner fra Mie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.