Cremet og mild tomatsuppe
Aftensmad

Cremet og mild tomatsuppe

Cremet og mild tomatsuppe

Den bedste opskrift på cremet og mild tomatsuppe.

Cremet og mild tomatsuppe er blevet en ny favoritret herhjemme!
Det siger ikke så lidt, da ingen af os er specielt begejstret for suppe. Jeg er den af os fire som bedst kan lide det, imens Søren og drengene helst vil have alt muligt andet mad end suppe. Søren mener decideret ikke at suppe er rigtig aftensmad, da han ikke synes, at man kan blive mæt af det. Det er jeg nu ikke enig i. Jeg synes, at suppe mætter på en god og behagelig måde.

Når vi får suppe hvilke ikke er særlig tit, så har det tit været den samme købe-tomatsuppe. Jeg kan ret godt lide den tomatsuppe, men den kan altså slet ikke konkurrere med denne hjemmelavede udgave. Den smager simpelthen så godt!
Den er cremet og mild og med en tilpas blanding af tomater, fløde og krydderier.
Jeg har blendet suppen i vores store blende. Det vil jeg helt sikkert anbefale, at man ikke undlader, hvis man gerne vil have en cremet tomatsuppe. I stedet for en stor blender, kan en stavblender også bruges. Man skal bare være lidt omhyggelig, og så skal man selvfølgelig passe på, at suppen ikke flyver ud til alle sider.

Cremet og mild tomatsuppe

Antal 6 personer

Ingredienser

 • Smør eller olie
 • 200 g bacon i tern
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 3 gulerødder
 • 140 g tomatpuré
 • 3 dåser hakkede tomater
 • 5 dl vand
 • 1 terning grøntsags-bouillon
 • 3 dl piskefløde
 • 1 tsk. timian
 • 1 tsk. groft salt

Tilbehør til suppen:

Sådan gør du

 • Kom lidt smør eller olie ned i en gryde og tænd for komfuret på middel varme.
  Tilsæt bacon i tern og svits dem til de er næsten sprøde. Skræl gulerødderne, løg og hvidløg og skær dem i grove stykker inden de kommes ned i gryden. Vend det hele rundt et par minutter og tilsæt derefter tomatpuré og hakkede tomater. 
  Når det er vendt godt rundt i gryden tilsættes vand og bouillon. Herefter skal suppen have lov at simre i 5 minutters tid.
  Tag suppen af komfuret og hæld den ned i en blender. Det er en ret stor portion, så jeg måtte blende den af to omgange. Sørg for at du bruger en blender som kan tåle varm suppe. Blend suppen til den er helt uden klumper og fin i konsistensen. 
  Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt piskefløde, så den bliver dejlig cremet. Tilsæt timian og smag suppen til med salt. 
  Gør tilbehøret klar og server det sammen med suppen. Så kan I hver især selv komme det på, som I synes bedst om. 
tomatsuppe
Cremet og mild tomatsuppe

Tomatsuppe med tomater.

Jeg har brugt hakkede tomater og tomatpuré til opskriften. Jeg har ikke prøvet at lave opskriften af friske tomater, da det er nemmeste og hurtigst med dåsetomater. Jeg har tilsat et par deciliter fløde til suppen, så den blev endnu mere lækker og cremet. Der kan også bruges madlavningsfløde, hvis det foretrækkes.

Den lækreste suppe.

Under hele måltiden sagde Søren, “uhmmm hvor smager det bare godt”. Jeg kunne ikke lade være med at sidde og smile, fordi jeg ved, hvad han normalt plejer, at synes om suppe ;-) Så hvis du gerne vil prøve en virkelig god tomatsuppe opskrift , kan vi bestemt anbefale denne opskrift på cremet og mild tomatsuppe. Mon ikke at den også bliver et hit hjemme ved jer!

Til suppen fik vi kold creme fraiche, små stegte bacontern, kogte pastaskruer, bredbladet persille og disse fantastiske sprøde hjemmelavede croutoner.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

6 Kommentarer

 • Svar Ditte 11. marts 2019 at 19:57

  Tak for inspiration og en fantastisk opskrift på en super god tomatsuppe?❗️Vi har netop spist den til aftensmad…Det var første gang jeg prøvede, at lave den, men men det er ikke den sidste!!!

  • Svar Mie 12. marts 2019 at 10:25

   Hej Ditte
   Tak for de søde ord og hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskriften. Vi skal helt sikkert også have den igen snart :-)
   Hilsner fra Mie

 • Svar Gitte 5. september 2020 at 07:44

  Hejsa
  Skal bacon blive i gryden og koges med og blendes? Eller er det dét bacon som bruges som tilbehør, som steges først og tages op?
  Vh Gitte

  • Svar Mie 6. september 2020 at 13:30

   Hej Gitte
   Ja, det skal den – blive i gryden og blendes med det øvrige.
   Derudover er der serveret bacon i tern ved siden af.
   Vh. Mie

 • Svar Kathrine 1. februar 2021 at 13:27

  Hej Mie
  Superlækker suppe! Vi fik den her i weekenden med suppehorn, bacon og ostegratinerede naanbrød og selv manden roste den :)
  Jeg havde dog ikke købt nok bacon, så jeg nøjedes med at stege det i gryden, tage det op og stege løgene i baconfedtet. En anden gang skal jeg dog lige sætte lidt mere tid af til at suppen kan simre, så gulerødderne kan nå at blive lidt udkogte. De var stadig lidt hårde, da jeg blendede suppen med stavblenderen ;)
  Hilsen Kathrine

  • Svar Mie 2. februar 2021 at 17:18

   Hej Kathrine
   Hvor er det dejligt at høre, at I synes så godt om suppen :-) Vi er også rigtig vilde med den herhjemme.
   Ja, så må du lige give gulerødderne et par minutter mere næste gang. Jeg bruger ikke en stavblender men en “rigtig” blender til at blende suppen med, så den har nok lidt flere kræfter.
   God aften til jer.
   Hilsner fra Mie

  Skriv din kommentar