Til vores tapas aften fik to salater. Den ene en af mine favorit salater som er broccolisalat, og så fik vi denne couscoussalat. En helt traditionel couscoussalat med blandt andet forårsløg, tomater, agurk og masser af bredbladet persille. Jeg fik desværre ikke købt mynte, men meningen var, at der også skulle have været lidt myndeblade i salaten. Eventuelt kan der også kommes feta i salaten, hvis du gerne vil give den ekstra smag.
Salaten er neutral i smagen, og mange børn vil sikkert kunne lide den på grund af den milde smag. Couscoussalat passer godt både til kød, fisk, fjerkræ eller en vegetarret.
Og hvis du har en rest tilbage, kan den sagtens gemmes til dagen efter.
Couscoussalat
Ingredienser
- 2 dl couscous
- 1 bundt forårsløg
- 10-12 cherrytomater
- 0,5 agurk
- Bredbladet persille
- 1 spsk. citronsaft
- 2 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Couscous’en overhældes med kogende vand. Lad den stå og trække i 10-12 minutter og herefter skal det køle af. Skær cherrytomater, agurk og forårsløg i små tern og bland det hele i en skål sammen med couscous’en. Rens persillen og hak den inden den kommes i salaten. Hæld citronsaft og olivenolie over og smag til med salt og peber.
Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram ♥
2 Kommentarer
Jeg har en gammel opskrift på couscous-salat fra Arla, hvor citronsaft, smør, salt og peber kommes i det kogende vand og derefter couscous. Det smager osse rigtig godt og fyldet kan jo varieres på mange måder :)
Dog er børnene mere til pastasalat, så jeg glæder mig til, de er lidt større og vil sætte pris på sådanne salater.
Tak for tippet. Det lyder smart og lækkert.
Min yngste er heller ikke så begejstret for blandede salater, men den ældste på 9 år spiser det meste.
God dag :-)