Cornflakestoppe
Snack og sødt

Cornflakestoppe

Cornflakestoppe

Cornflakestoppe – de lækreste cornflakes konfekt.

Her er endnu en opskrift på lækkert jule-guf fra min barndom – cornflakestoppe.
Opskriften har jeg fået af min mor, som har fået den af min mormor. Så det er en opskrift, som er blevet brugt i rigtig mange år i min familie.

Ligesom med havregrynskugler var cornflakestoppe, noget jeg lavede sammen med min mor i starten af december måned. De smager ikke som noget andet juleslik, som jeg kender til, og så jeg synes, at de er et godt supplement til konfekt. Ifølge den oprindelig gamle opskrift laves cornflakestoppe med palmin. Palmin er 100% vegetabilsk og består af kokosfedt. Derudover er der også flormelis, kakaopulver (ikke ren kakao) og så selvfølgelig cornflakes i de små skønne toppe.

Jeg ved godt, at man kan laves cornflakestoppe af ren cornflakes og mørk chokolade. Det er ret smart, hvis man nu alligevel har en rest chokolade tilbage fra konfekten. Men i min familie synes vi, at de skal laves efter den “rigtige” opskrift, sådan som vi har lavet dem i mange år. Åh de er bare så gode og smager af de skønneste minder!

Cornflakestoppene skal opbevares på køl eller eventuelt udendørs, hvis det da er koldt nok. Hvis de ikke opbevares på køl klistrer de sammen, og så synes jeg helt sikkert, at de smager allerbedst, når de er helt kolde. Jeg plejer at spise et par cornflakestoppe sammen med en syrlig appelsin, når der skal julehygges. Det meget søde og syrlige er nemlig en fortrinlig kombination.

Har du prøvet at lave cornflakes toppe?
Hvis ikke kan jeg bestemt anbefale dig at prøve opskriften. Det er uden tvivl min yndlings-julekonfekt og så selvfølgelig havregrynskugler – de er nu også temmelig gode ;-)

Cornflakestoppe
Cornflakestoppe

Cornflakestoppe

Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 125 g palmin (100% kokosolie)
  • 125 g flormelis
  • 100 g kakopulver
  • 125 g cornflakes

Sådan gør du

  • Kom palminen i en dyb pande og sluk for varmen på komfuret, når palminen er helt smeltet. Tilsæt flormelis og kakaopulver og rør det sammen med en ske. Kom forsigtigt cornflakesene i og vend blandingen rundt indtil det hele er blevet brunt af kakao’en.
    Lav små cornflakestoppe ved hjælp af to spiseskeer og sæt dem på stykker af bagepapir. Sørg for at toppene ikke kommer til at hænge sammen og lad dem afkøle i mindst en halv time (gerne udendørs).
    Når toppene er helt størknet kommes de i en tæt beholder med låg. Læg bagepapir imellem lagene så de ikke kommer til at hænge sammen. Opbevares på køl.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar