Cornflakestoppe

Cornflakestoppe

Her er endnu en opskrift på lækkert jule-guf fra min barndom, cornflakestoppe.
Opskriften har jeg fået af min mor, som har fået den af min mormor.

Ligesom med havregrynskugler var cornflakestoppe, noget jeg lavede sammen med min mor i starten af december måned. De smager ikke som noget andet juleslik, som jeg kender til, og så jeg synes, at de er et godt supplement til konfekt. Ifølge den oprindelig gamle opskrift på cornflakestoppe, laves de med palmin. Palmin er 100% vegetabilsk
og består af kokosfedt. Derudover er der flormelis, kakaopulver og så selvfølgelig cornflakes i.

De skal opbevares på køl eventuelt udendørs, hvis det er koldt nok. Hvis de ikke opbevares på køl klistrer de sammen, og så smager de bestemt allerbedst, når de er helt kolde. Jeg plejer at spise et par stykker sammen med en appelsin. Det meget søde og syrlige er en fortrinlig kombination.

Cornflakestoppe

Cornflakestoppe

Cornflakestoppe

Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 125 g palmin (100% kokosolie)
  • 125 g flormelis
  • 100 g kakopulver
  • 125 g cornflakes

Fremgangsmåde

  • Kom palminen i en dyb pande og sluk for varmen på komfuret, når palminen er helt smeltet. Tilsæt flormelis og kakaopulver og rør det sammen med en ske. Kom forsigtigt cornflakesene i og vend blandingen rundt indtil det hele er blevet brunt af kakao’en.
    Lav små cornflakestoppe ved hjælp af to spiseskeer og sæt dem på stykker af bagepapir. Sørg for at toppene ikke kommer til at hænge sammen og lad dem afkøle i mindst en halv time (gerne udendørs).
    Når toppene er helt størknet kommes de i en tæt beholder med låg. Læg bagepapir imellem lagene så de ikke kommer til at hænge sammen. Opbevares på køl.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.