Cornflakestoppe
Snack og sødt

Cornflakestoppe

Cornflakestoppe

Cornflakestoppe – de lækreste cornflakes med chokolade.

Her er endnu en opskrift på lækkert jule-guf fra min barndom – cornflakestoppe.
Opskriften har jeg fået af min mor, som har fået den af min mormor. Så det er en opskrift, som er blevet brugt i rigtig mange år i min familie.

Ligesom med havregrynskugler var konfekt med cornflakes, noget jeg lavede sammen med min mor i starten af december måned. De smager ikke som noget andet juleslik, som jeg kender til, og så jeg synes, at de er et godt supplement til konfekt. Ifølge den oprindelig gamle opskrift laves cornflakestoppe med palmin. Palmin er 100% vegetabilsk og består af kokosfedt. Derudover er der også flormelis, kakaopulver (ikke ren kakao) og så selvfølgelig cornflakes i de små skønne toppe.

Cornflakestoppe

Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 125 g palmin (100% kokosolie)
  • 125 g flormelis
  • 100 g kakopulver
  • 125 g cornflakes

Sådan gør du

  • Kom palminen i en dyb pande og sluk for varmen på komfuret, når palminen er helt smeltet. Tilsæt flormelis og kakaopulver og rør det sammen med en ske. Kom forsigtigt cornflakesene i og vend blandingen rundt indtil det hele er blevet brunt af kakao’en.
    Lav små cornflakestoppe ved hjælp af to spiseskeer og sæt dem på stykker af bagepapir. Sørg for at toppene ikke kommer til at hænge sammen og lad dem afkøle i mindst en halv time (gerne udendørs).
    Når toppene er helt størknet kommes de i en tæt beholder med låg. Læg bagepapir imellem lagene så de ikke kommer til at hænge sammen. Opbevares på køl.
Cornflakestoppe
Cornflakestoppe

Små skønne cornflakes kager.

Jeg ved godt, at man kan laves cornflakes konfekt (også kaldet cornflakestoppe med chokolade) af ren cornflakes og mørk chokolade. Det er ret smart, hvis man nu alligevel har en rest chokolade tilbage fra konfekten. Men i min familie synes vi, at de skal laves efter den “rigtige” opskrift, sådan som vi har lavet dem i mange år. Åh de er bare så gode og smager af de skønneste minder!

Cornflakestoppene skal opbevares på køl eller eventuelt udendørs, hvis det da er koldt nok. Hvis de ikke opbevares på køl klistrer de sammen, og så synes jeg helt sikkert, at de smager allerbedst, når de er helt kolde. Jeg plejer at spise et par cornflakestoppe sammen med en syrlig appelsin, når der skal julehygges. Det meget søde og syrlige er nemlig en fortrinlig kombination.

Cornflakestoppe med appelsin.

Der kan tilsættes revet appelsinskal i blandingen, hvis man ønsker toppene med en let syrlig smag. Husk at bruge en sprøjtet økologisk appelsin.

Har du prøvet at lave cornflakes toppe?
Hvis ikke kan jeg bestemt anbefale dig at prøve opskriften. Det er uden tvivl min yndlings-julekonfekt og så selvfølgelig havregrynskugler – de er nu også temmelig gode ;-)

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar