Cookies
Kage og dessert

Cookies

Cookies

Den bedste cookie opskrift på de lækreste cookies med chokolade.

En nem og god opskrift på verdens bedste cookies. Sprøde cookies med masser af chokolade i og så kan dejen kan fryses. Disse cookies er uden nødder, da det er dem, som børnene bedst kan lide.

Malte min yngste søn er lige så glad for kager og søde sager, som jeg er. Jeg tror faktisk ikke, at vi er stødt på en kage, som han ikke har brudt sig om. En af hans yndlinskager er store cookies med chokoladestykker i. Så da han i går så, at jeg var i køkkenet og bage, blev han temmelig henrykt, og særligt da han så, hvad der kom ud af ovnen.

Der bliver 17 store cookies ud af denne opskrift. Du kan vælge at lave dine chokoladecookies mindre eller endnu større. Jeg synes, at de her fik en tilpas størrelse, og jeg valgte at lave dem nogenlunde lige store ved at vejen dagen af inden bagning.
Det smarte ved cookiedej er, at at det kan fryses. Så hvis du ikke skal bruges nær så mange kager, kan du fryse halvdelen af dejen. Form dejen til kugler først og kom dem i en bøtte med låg. Inden bagning skal kuglerne tø op, og så er de klar til at komme i ovnen, ligesom det er beskrevet i opskriften.

Man kan ikke komme uden om, at nybagte cookies er noget af det bedste. Lige når de kommer ud af ovnen og hele køkkenet dufter herligt – åh det er skønt! Småkagerne skal køle af eller i alt fald kun være lune, inden de flyttes fra bagepladen ellers knækker de.
Den første dag er chokoladen i midten af kagerne stadig blød, og dagen efter bliver den mere fast. Småkagerne kan godt bages dagen inden, eller et par dage før, de skal spises. Kom dem i en beholder med låg på – så holder de sig bedst.

Prøv også disse lækre opskrifter:
Brownie cookies med mørk chokolade og chokoladeknapper
Cookies med mandler og chokolade

Kigger du med på Facebook?
Her deler jeg hver dag opskrifter med inspiration til aftesmaden, madpakker, bagning eller søde sager. Når der er nye opskrifter eller andre indlæg på bloggen, bliver de naturligvis også delt.
>> Følg min Facebook profil her.

Store småkager
småkager med chokolade
Cookiedej
verdens bedste cookies
chokoladecookies

Cookies

Antal 17 stk.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 100 g farin
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 knivspids fint salt
  • 185 g hvedemel
  • 200 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Kom smør, farin og sukker ned i en skål og pisk det godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine. Der kan også bruges en elpisker.
    Tilsæt ægget og pisk igen.
    Kom bagepulver, vaniljesukker, salt og halvdelen af melet ned i skålen og piske det sammen. Hæld den anden halvdel mel ned i skål og pisk igen. Dejen skal piskes til den har samlet sig og til den klistrer.
    Hak chokoladen ud i en blanding af grove tern og små stykker og hæld den ned i skålen. Rør chokoladen ud i dejen med en ske.
    Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft)
    Kom bagepapir på to bageplader så de står klar.
    Form 17 runde kugler ud af dejen. Hvis du gerne vil have dine cookies lige store, kan du vejen dejen af. Hver kugle dej skal veje cirka 40-41 gram.
    Kuglerne må ikke stå for tæt op af hinanden på bageplade. Der skal være god plads til at dejen kan flade ud.
    Bag kagerne i midten af ovnen - en plade af gangen i 12-13 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen.
    Kagerne skal være lyse med en lille lysebrun kant og bund. Så bliver de allerbedst.
    Lad kagerne køle af på bagepladen inden de flyttes.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Mette Stadil 10. november 2019 at 09:01

    verdens bedste og nemmeste cookies 😊 Har snart bagt dem mange gange med min 6 årige, de er et kæmpe hit og forsvinder hurtigt.

    • Svar Mie 11. november 2019 at 09:55

      Hvor er det dejligt at høre at opskriften kan bruges.
      Rigtig god dag :-)

    Skriv din kommentar