Cookies med Toblerone
Kage og dessert

Cookies med Toblerone

Cookies med Toblerone

Lækre sprøde cookies med Toblerone chokolade.

Jeg har efterhånden fået en del cookies-opskrifter på min side. Det ender med at blive en god lille samling af cookies i mange varianter. De nyeste slags som jeg har bagt er disse cookies med Toblerone. De er super nemme at bage, og der bliver 18 kager ud af opskriften. Kagedejen skal bare røres sammen – gerne på en køkkenmaskine, og så skal dejen formes til kugler. Jeg har vejet dem af, så de fik næsten samme størrelse, men det er ikke en nødvendighed.

Se også: kategorien fødselsdag og kager hvor du begge steder kan finde meget mere inspiration til fødselsdagen samt en masse skønne kager.

Cookies med Toblerone

Antal 18 stk.

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 100 g farin
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 knivspids  fint salt
  • 185 g hvedemel
  • 215 g Toblerone (6 mini Tobelerone)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft).
    Kom smør, farin og sukker ned i en skål og pisk det godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine. Der kan også bruges en elpisker.
    Tilsæt ægget og pisk igen.
    Kom bagepulver, vaniljesukker, salt og halvdelen af melet ned i skålen og piske det sammen. Hæld den anden halvdel mel ned i skål og pisk igen. Dejen skal piskes til den har samlet sig og til den klistrer.
    Hak Toblerone-chokoladen ud i en blanding af grove tern og små stykker og hæld dem ned i skålen. Rør dem ud i dejen med en ske.
    Kom bagepapir på to bageplader så de står klar.
    Form 18 runde kugler ud af dejen. Hvis du gerne vil have dine cookies lige store, kan du vejen dejen af. Hver kugle dej skal veje cirka 42 gram.
    Kuglerne må ikke stå for tæt op af hinanden på bageplade. Der skal være god plads til at dejen kan flade ud.
    Bag kagerne i midten af ovnen - en plade af gangen i 13-14 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen.
    Kagerne skal være lyse med en lille lysebrun kant og bund. Så bliver de allerbedst.
    Lad kagerne køle af på bagepladen inden de flyttes.
cookies
Toblerone-cookies

Cookie opskrift.

I min opskrift er der brugt både smør, sukker og farin. Jeg synes, at dejen er nem at forme og uden ar den klistrer til hænderne. Husk at lægge kagerne med god plads i mellem så de ikke flyder sammen under bagning. Jeg har brugt to bageplader med 9 cookies på hver plade.

Efter bagning skal de have lov at køle af, inden de forsigtigt flyttes over i en beholder med låg, eller de kan spises med det samme.

Chokolade cookies.

Jeg er mest til mørk chokolade, og gerne sådan en 70% kakao indhold. Det er der jo ikke i de her, da de laves med Toblerone. Men jeg synes, at de blev ret gode, og min familie synes, at det er de allerbedste, som jeg har bagt! Så hvis du er til mælkechokolade og Toblerone, så vil de her kager helt sikkert være et hit.

Hvis du prøver opskriften, så send meget gerne en kommentar i kommentarfeltet under opskriften og fortæl hvad du synes om kagerne?

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar