Cookies med mandler og chokolade
Kage og dessert

Cookies med mandler og chokolade

Cookies med mandler og chokolade

Min mand er rigtig vild med cookies. Så i dag er han blevet forkælet med hjemmebagte nemme chokolade cookies. De kan jo laves i alle mulige udgaver, og i dag blev det cookies med mandler og mørk chokolade. Dejen tager næsten ingen tid at røre sammen, og bagetiden er også ganske kort. Så har man brug for en hurtig dessert eller noget lækkert til kaffen, så er de her oplagte at lave.

Cookies med mandler og chokolade – en nem opskrift

Efter ingredienserne er rørt sammen skal chokoladen og mandlerne hakkes og vendes i dejen. Hvis der ønskes helt runde cookies kan dejen formes til kugler først. Hvis det ikke gør så meget, og det skal være nemt kan dejen bare lægges i små klatter på bagepladerne.

Efter kagerne er bagt skal de køle af på pladen. Først når de er kolde kan de forsigtigt løftes over på en tallerken eller i en beholder.

Cookies med mandler og chokolade

Antal 18 stk.

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 125 g smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 g hvedemel
  • 1-1,5 tsk. groft salt
  • 2 håndfulde mandler
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen.
    Kom alle ingredienserne i en skål på nær chokoladen og mandlerne.
    Hak chokoladen og mandler groft og kom det ned i skålen. Rør det hele grundigt sammen. Det bedste er bruge hænderne, så dejen får en god konsistens.
    Kom dejen i klatter på plader med bagepapir ved hjælp af to skeer. Tryk klatterne let flade.
    Bagetid: 10-12 minutter ved 200 grader. Bagetiden afhænger af ovnen.
    Lad kagerne køle af inden de løftes fra pladen.

Cookies med mandler

I stedet for almindelige mandler med skræl kan der også bruges saltmandler eller mandelsplitter. Mandlerne kan også erstattes af hasselnødder alle cashewnødder.

Til opskriften har jeg brugt mørk chokolade. Hvis du mere er til lys eller helt hvid chokolade, kan det også sagtens bruges.

Hvis du ikke ønsker, at kagerne skal have et strejf af saltsmag kan du komme lidt mindre i. Jeg kan godt lide, når man lige kan smage lidt salt sammen med den mørke chokolade.

Opbevaring af kagerne

Opbevar småkagerne i en en beholder med låg ved stuetemperatur. Kom eventuelt et par stykker bagepapir eller madpakkepapir imellem kagerne, så de holder sig pæne og ikke begynder at hænge sammen.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar mette 13. juni 2013 at 09:23

    De smagte alt for godt de småkager der. Lavede dem til nogle gæster igår, hvilket var et kæmpe hit. Puttede dog ekstra meget chokolade i, måske også lidt for meget, men NAMNAM

    • Svar Mie 18. juni 2013 at 10:46

      Tak. De er rigtig lækre. Det lyder som om, at de var et hit trods lidt rigeligt chokolade :-)

    Skriv din kommentar