Coleslaw
Salat

Coleslaw

Coleslaw

Coleslaw er en nem og enkel salat som er lavet af hvidkål, gulerødder og dressing. Dressingen består af creme fraiche eller græsk yoghurt som er rørt med sennep, sukker, lagereddike og salt og peber. Cole slaw kan spises til grillet kød, i en sandwich, til hotdogs eller i en lækker pulled pork burger. Vi fik salaten til en kalkunsteg sammen med kartofler til.

Dressing til coleslaw.

Coleslaw er meget enkelt at lave, da der kun skal bruges få ingredienser. Der findes mange forskellige varianter af coleslaw og dressingen kan som nævnt både laves med creme fraiche og græsk yoghurt ligesom der kan tilsættes mayonnaise. I min dressing er der lidt mayonnaise men primært græsk yoghurt.

Få flere tips under opskriften.

Coleslaw

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 700 g hvidkål
  • 5 store gulerødder
  • 200 ml græsk yoghurt
  • 4 spsk. sukker
  • 2 tsk, eddike
  • 0,5-1 tsk. dijonsennep
  • 20 g mayonnaise
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rør græsk yoghurt, sukker eddike, dijonsennep og mayonnaise sammen i en skål.
    Smag til med salt og peber.
    Riv gulerødderne og hvidkålen på et rivejern eller en køkkenmaskine og kom det op i skålen til dressingen. Rør det hele godt sammen og stil salaten på køl til den skal spises.
Coleslaw

Coleslaw salat.

Jeg prøvede at give begge drengene lidt af salaten på deres tallerkener, men det var ikke et hit. Rå hvidkål var bestemt ikke noget for nogen af dem. Det kommer nok med alderen tænker jeg. Der er sikkert mange børn som ikke er så glade for rå kål.

Coleslaw kan også laves med spidskål i stedet for hvidkål. Der kan eventuelt bruges en blanding af de to slags kål og der kan tilsættes persille, æble eller hakkede nødder.
Prøv også denne coleslaw med rødkål, der har jeg tilsat rå rødkål til salaten. Det giver en rigtig god smag og flot farve.

Gemme kålsalat.

Salaten kan sagtens gemmes til dagen efter. Så er der nem tilbehør til aftensmaden til flere dage eller en god og mættende salat til madpakken. Opbevar coleslawen i en beholder med låg i køleskabet. Rør den sammen inden skal spises, så dressingen fordeler sig.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

1 Kommentar

  • Svar Gammeldags æblekage med kandiserede mandler - Madling.dk 23. februar 2017 at 12:40

    […] frikadeller og burgerboller til fødelsdagen. Og derudover lavede jeg også ostechips og coleslaw om lørdagen, så der var nok at se […]

  • Skriv din kommentar