Coleslaw med rødkål

Coleslaw med rødkål
Coleslaw med rødkål smager rigtig godt, og så giver det lidt fornyelse til den almindelige måde at lave coleslaw på. Dressingen har jeg lavet næsten på samme måde, som jeg plejer med cremefraiche, sukker og Dijonsennep. Jeg synes godt, at dressingen på coleslawen må have en smule stærk smag af sennep. Hvis man ikke er til det, kan man søde dressingen med lidt mere sukker eller bruge en mild sennep.

Det er oplagt at bruge coleslaw i en burger, men coleslaw med rødkål kan også bruges som tilbehør til kylling, en okse- eller svinesteg. I tacoer eller madpandekager eller blandes sammen med andre salater. Der er rigtig mange anvendelsesmuligheder, og er der rester tilbage fra aftensmaden så gem endelig coleslawen til dagen efter. Der kan godt ligge lidt væde i bunden, men det kan man enten hælde fra eller røre rundt.

Flere opskrifter med kål:
Spidskålsgryde med oksekød
Grønkålssalat med perslebyg og æbler
Spidskålslasagne
Smørstegt spidskål med flagesalt

Coleslaw med rødkål

Coleslaw med rødkål

Antal 4 personer

Ingredienser

Dressing:

  • 200 ml cremefraiche 9%
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. lagereddike
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • Salt og peber

Kål og gulerødder:

  • 300 g hvidkål
  • 4 gulerødder
  • 100 g rødkål

Fremgangsmåde

  • Rør dressingen sammen i en skål og stil den i køleskabet.
    Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern på den grove side. Riv derefter hvidkålen og rødkålen. Rødkål kan godt farve hænderne ret meget, så jeg plejer at tage en frysepose rundt om hånden, når jeg river kålen. Så er jeg fri for den lilla farve på hænderne.
    Kom den revet kål og gulerødder i en skål og hæld dressingen ud over. Bland det godt sammen og stil det på køl til det skal spises. 

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
FacebookBloglovin’Instagram


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.