Kage og dessert
Kage og dessert

Citronfromage

Citronfromage

En god og lækker citronfromage opskrift.

Det er lige før, at jeg skulle kalde denne opskrift på citronfromage for en citronfromage guide. For beskrivelsen endte med at blive ret lang. Det er ikke svært at lave citronfromage, men der er mange dele i processen, og dem har jeg prøvet at forklare, så godt jeg kunne i opskriften.

Det sværeste ved citronfromage er nok husblassen, og mange tænker nok åh nej ikke husblas! Det forstår jeg godt, for jeg har selv prøvet at lave en kage med husblas, som var helt ødelagt på grund af klumper. Det smager virkelig ikke godt, når husblas er klumpet i kager og desserter, og så er den lige til at smide ud. Heldigvis kan man forholdsvis nemt undgå, at husblas klumper ved først at lægge den i vand og derefter smelte den. Derudover har jeg ladet den smeltede husblas løbe igennem en lille mini sigte, så jeg var helt sikker på, at citronfromagen ikke blev ødelagt.

Når citronfromagen er rørt sammen skal den på køl i et par timer. Så får den lov at sætte sig og blive til fromage samtidig med, at den bliver helt kold.

Jeg har pyntet citronfromagen med flødeskum og hjemmelavede chokolade mønstre. Resten af flødeskummet serverede jeg ved siden af i en skål. Så kunne gæsterne selv få lov at komme mere på, hvis de ønskede det. Der bliver 8 glas citronfromage ud af opskriften – passende til 8 personer.

Citronfromage bliver ofte serveret som dessert til påske og nytårsaften, men jeg synes nu også godt, at man kan lave det som en lidt fin gæste dessert.
I stedet for mørk chokolade kan du også pynte fromagen med citronperler, revet citronskal, bær, nødder, små marengs eller citronmelisse.

Prøv også: Kanelsnegle med citron-glasur

Citronfromage

Citronfromage

Citronfromage

Antal 8 personer

Ingredienser

 • 5 blade husblas
 • 4 æggeblommer
 • 4 æggehvider
 • 100 g sukker
 • 2 dl piskefløde til fromagen
 • 1,5 dl citronsaft (5 citroner)

Pynt:

 • 3 dl piskefløde til flødeskum
 • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

 • Pisk æggeblommerne og sukkeret sammen til det er hvidt i en stor skål med plads til mere. Det tager et par minutter ved høj styrke med en elpisker. Skyl piskerisene og tør dem så de er klar til at piske det næste. Det er vigtigt at piskerisene er godt tørre, da der ellers kan ske det, at hviderne ikke kan piskes stive.
  Pisk hviderne stive i en skål og piskefløde (2 dl) i en anden skål. Hviderne skal være pisket så grundigt, at skålen kan vendes på hoved, uden at hviderne falder ud. Skyl piskerisene igen og tør dem godt – inden piskefløden piskes til flødeskum i en anden skål.
  Stil de tre skåle til side og gør klar til at presse citronerne og smelte husblassen. Skær citronerne over på midten og pres saften ud af dem på en citruspresser. Sørg for at der ikke kommer sten med i saften.
  Kom husblassen ned i en skål med koldt vand og lad det stå i 10 minutter. Tag husblassen op af vandet og pres vandet fra ved at knuge husblassen i hånden. Kom den ned i en lille gryde og smelt husblassen ved middel varme. Tag gryden af varmen og lad husblassen afkøle i 1 minuts tid imens gryden vippes let imens.
  Hæld citronsaften ned i gryden og hæld blandingen igennem en mini sigte (kage-sigte til flormelis og kakao) og ned i blandingen med æggeblommer og sukker. Pisk det hele godt sammen med det samme. Vend først forsigtigt flødeskummet ned i den store skål og derefter æggehviderne. Brug en ske eller en dejskraber til at vende citronfromagen sammen.
  Hæld citronfromagen op i 8 små skåle eller glas og stil dem på køl i et par timer. Inden servering piskes resten af piskefløden (3 dl) til flødeskum og chokoladen smeltes i et vandbad eller i mikroovnen. Brug en teske til at forme mønstre ud af chokoladen på et stykke bagepapir. Når chokoladen er størknet pyntes citronfromagen med lidt flødeskum (resten serveres ved siden af) og med et par stykker chokolade-mønstre.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar