Denne citron kvarkkage har jeg lavet ved flere lejligheder. Det er nok mest en sommer-kage fordi den er så dejlig let og frisk i det. Men ingredienserne i kage er ikke sæsonpræget, så den kan sagtens laves hele året.
Der er ikke noget der skal bages, medmindre du selv lager lagkagebundene.
Kagen er dog ikke helt let at lave alligevel. Man skal være forsigtig med at røre cremerne sammen, og jeg har været ude for at husblassen klumper. Sker det, er der kun en ting at gøre, og det er starte forfra. Med hensyn til lagkagebundene vil jeg anbefale, at bruge tykke lagkagebunde, de tynde og ofte billige egner sig ikke til denne kage.
Opskriften her er ikke min egen. Den er fra Arla – Karolines køkken, som jeg her linker til.
Jeg synes, det er en virkelig god kage, og det er rart med et alternativ til den traditionelle lagkage.
Citron kvarkkage
Ingredienser
- 3 blade husblas
- 200 g kvark 1%
- 2 dl cremefraiche 18%
- 125 g sukker
- 2 tsk. fintrevet citronskal
- 2 spsk. friskpresset citronsaft
- ¼ liter piskefløde 38%
- 3 lagkagebunde
Sådan gør du
- Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør kvark med cremefraiche, sukker og citronskal. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft, og kom den i kvarkblandingen under omrøring.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i cremen. Anbring en lagkagebund i en springform (uden bund) på et serveringsfad, og fordel kvarkcremen herpå. Læg den næste lagkagebund oven på og til sidst toppen. Stil kvarkkagen koldt i nogle timer. Pynt med sigtet flormelis.
Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram ♥
4 Kommentarer
jeg elsker kvark kagen, men det er umuligt at få kvark, er der noget man kan bruge i stedet for. mvh Aino
Jeg plejer at købe kvark i Føtex, de har det altid. God weekend. Vh. Mie
Du kan også bruge græsk yoghurt. Det er det samme
Kvark er friskost, så det er ikke helt det samme som græsk yoghurt.
Men begge dele vil sikkert kunne bruges, så længe der bruges en græsk yoghurt med højere fedtprocent. Ellers vil jeg tro, at cremen godt kan blive for tynd.