Citron-iste
Drikke

Citron-iste

Citron-iste

Citron-iste – lækker kold te med knust is og friske citroner.

Skøn citron-iste lavet af en mørk te med friske citroner, sukker og isterninger. En perfekt kold og læskende drik på en varm forårs- eller sommerdag. Opskriften er beregnet til en personer, så husk at gange op, hvis du laver iste til flere personer.

En dejlig sommerdag som i dag fik jeg lyst til at prøve at lave hjemmelavet iste. Jeg er ikke så meget til de meget søde varianter, så derfor valgte jeg at lave en citron-iste. Opskriften er ganske simpel og kræver kun ganske få ingredienser.

Min ældste søn er vild med iste og denne citron iste var ingen undtagelse. Fremover vil jeg nok lave det selv lidt oftere, både fordi det er let, men også fordi jeg synes, at det er rart selv at kunne tilpasse mængden af sukker.

Læs også: 6 kølige sommerdrikke.

Citron-iste

Antal 1 person

Ingredienser

  • 1 stor kop te fx Earl Grey
  • 1-2 tsk. sukker
  • Isterninger
  • 1 økologisk citron

Sådan gør du

  • Kog vandet og kom tebrevet i. Lad teen blive helt kold i fryseren eller i køleskabet.
    Kom isterningerne i en frysepose og hak dem med en kagerulle eller noget andet hårdt. Kom det knuste is i teen og smag til med sukker og presset citronsaft.
Citron iste

Hjemmelavet iste med tebreve.

I min is te opskrift er der brugt Earl Grey te og friske citroner. Teen kan også laves med jordbær, hindbær, fersken eller anden frugt. Der kan bruges grønte, hvidte eller som her en mørk te. Hvis du ønsker en sødere og mere kraftig smag af frugt, kan du bruge en frugtte. De findes i masser af gode varianter.

Hvis du ikke har knuste isterninger, kan du lave dem selv. Brug en kagerulle eller noget andet hårdt til at knuse isterningerne med. Jeg kom dem ned i en frysepose, og så var de ikke så svære at få ud i små stykker.

Husk endelig at lade teen køle godt i køleskabet eller i fryseren. Iste skal være helt koldt, så smager det allerbedst!

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar