Citron cupcakes med marengs
Kage og dessert

Citron cupcakes med marengs

Citron cupcakes med marengs

En aften i sidste uge forsøgte jeg mig med at lave citron cupcakes med marengs.
De blev ganske gode, så derfor vil jeg lige dele opskriften med jer. Der bliver kun tre cupcakes ud af dejen, da jeg ikke ville lave flere, hvis ikke de blev gode. Så husk at lave en større portion, hvis du laver kagerne til flere personer.

Jeg er ikke den store cupcake-bager, så det var lidt af et forsøg med de her citron cupcakes. Meget lettere er det, når man laver mad, for der er det muligt at smage retten til undervejs, det kan man jo ikke rigtig med en kagedej. Heldigvis blev de gode, så dem kan jeg vist roligt lave igen.

På toppen af kagerne er pyntet med marengs som er brændt med en gasbrænder.
Det pynter og giver marengs-toppen lidt knas, men har du ikke sådan en, kan det sagtens undlades.

Citron cupcakes med marengs Citron cupcakes med marengs

Opskrift på citron cupcakes med marengs

15 g smør
50 g sukker
1 æg
4 tsk citron
50 g mel
En knivspids bagepulver
0,5 tsk vaniljesukker
20 ml mælk
Marengs:
1,5 æggehvide (pasteuriseret)
50 g sukker

Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker godt sammen med en elpisker. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen sammen. Hæld dejen op i tre muffinsforme og bag dem i ovnen.
Bagetid: 20 minutter ved ved 180°.

Pisk æggehvider og sukker sammen til det er helt hvidt og stift. Kom marengsen op i en sprøjtepose med tyl og lav mønster eller brug en fysepose med et lille hul.
Brænd marengsen med en gasbrænder inden kagerne spises.

Vi satte den ene kage på køl til dagen efter, og jeg synes, at den smagte endnu
bedre kold.

Mængde

3 cupcakes

Følg med på Bloglovin’ og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar