Chokoladepandekager
Kage og dessert

Chokoladepandekager

Chokoladepandekager

Det var gråt og kedeligt vejr i søndags, så vi hyggede inden døre hele dagen.
Vi tændte stearinlys og puttede med dyner i sofaen. Under lillebrors eftermiddagslur gik William og jeg i køkkenet for at bage pandekager. Vi bagte ikke helt almindelige pandekager – men chokoladepandekager, som blev rullet med flødeskum og pyntet med smeltet chokolade og hakkede mandler.

Vi prøver så vidt muligt at finde på noget, som William kan lave i de timer midt på dagen i weekenden, når lillebror sover. Mange gange er han god til at finde på lege selv men med alderen, er han begyndt at kede sig og savner faktisk også Malte, når han ikke er der. Så derfor plejer vi at finde på noget, som kan underholde ham.
Det kan være en tur i haven, at bygge hule, spille spil på Ipad’en sammen med ham eller som her, hvor han var med mig i køkkenet. Han har altid godt kunne lide at hjælpe mig i køkkenet, og især når der skal bages. Han spørger mig om en masse om mad, og jeg håber at hans interesse for madlavning hænger ved, når han bliver ældre.

Chokoladepandekager
Chokoladepandekager

Der bliver fire pandekager ud af opskriften, det passede nemlig lige til os og vores
lille hyggestund ♥

Opskrift på chokoladepandekager

1 æg
0,5 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 spsk kakao
50 g mel
1 dl mælk
Smør til stegning

Pynt: Mørk chokolade, flødeskum og mandler.

Fremgangsmåde

Hæld alle ingredienser op i en skål, men vent med mælken. Pisk det hele godt sammen og tilsæt mælk lidt af gangen imens der piskes. Varm en pandekagepande eller anden mindre pande op med smør og fordel dejen på panden. Steg pandekagerne på begge sider i et par minutter.

Lad pandekagerne blive helt kolde (sæt dem eventuelt i fryseren) inden de rulles med flødeskum. Smelt chokoladen og brug en teske til at lave mønster hen over pandekagerne. Drys med hakkede mandler og nyd pandekagerne med en kop te
eller kaffe.

Mængde

4 chokoladepandekager

Følg med på Bloglovin’ og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar