Da vi her i weekenden havde gæster, havde jeg lavet chokolademousse. Opskriften er den helt klassiske version af chokolademousse fra Arla. Den har en lækker kraftig smag af chokolade, og en let syrlig smag af appelsin. Det er den chokolademousse, som jeg allerbedst kan lide, og så er der jo ingen grund til at finde på en ny.
I anledningen af gæster og det dejlige sommervejr havde jeg pyntet chokolademoussen med flødeskum (mønster lavet med en sprøjtepose), bær og hjemmelavet chokolade-pynt. Chokolade-pynten består af mørk og hvid chokolade. Det hvide chokolade er smeltet, og derefter lavede jeg mønster med en teske på en plade med bagepapir. Chokolade mønstret kom i fryseren med det samme, imens den mørke chokolade blev smeltet. Herefter har jeg med en kage-spartel smurt det mørke smeltet chokolade ud over det hvide mønster. Det skal gøres ret hurtigt, så den hvide chokolade ikke smelter. Stilles igen i fryseren og når det er helt størknet, skæres der forsigtigt stykker ud af chokoladen med en skarp kniv.
Opskrift på chokolademousse
100 g mørk god chokolade
3 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk sukker
1 tsk fintrevet appelsinskal (økologisk)
2 pasteuriserede æggehvider
1½ dl piskefløde
Pynt: Flødeskum, mørk/hvid chokolade, jordbær og blåbær.
Fremgangsmåde
Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den i en skål over vandbad. Rør herefter æggeblommer, sukker og appelsinskal i chokoladen. Pisk hvider og fløde stift og vend det forsigtigt i chokoladeblandingen. Fordel chokolademoussen i glas og stil dem tildækkede i køleskabet i et par timer.
Tip
Chokolademoussen kan godt laves dagen i forvejen og pyntes inden servering.
Mængde
4 glas chokolademousse
Dessert til voksne og børn – nydt i haven.
Ingen kommentarer