chokolade
Kage og dessert

Chokolademousse

chokolade

Chokolademousse med flødeskum – en god og nem opskrift på chokolade mousse.

Opskrift på den bedste chokolademousse lavet med 55% mørk chokolade og pyntet med flødeskum og chokolade-hjerter. Moussen kan med fordel laves dagen inden den skal spises, da den skal på køl i et par timer eller natten over.

Det er en opskrift på nem og lynhurtig chokolademousse. Udover at hviderne skal piskes, og chokoladen skal smeltes, så skal ingredienserne bare røres sammen og så på køl. Det her er ikke en chokolademousse med fløde – fløden er i stedet pisket og brugt som pynt. Det giver en mørkere farve og mere lækker og intens smag af chokolade

Chokolademousse uden husblas.

I min opskrift på chokolade mousse er der ikke brugt husblas. Hviderne er pisket helt stive inden æggeblommerne og de øvrige ingredienser tilsættes. På toppen er der pyntet med en let og luftig flødeskum og små fine chokolade-hjerter.

Hjerterne er lavet af smeltet mørk chokolade. Jeg klippede et lille hul i en frysepose og lavede dem på et stykke bagepapir. Et par af dem blev ikke så pæne men ellers var det nu overraskende nemt at lave dem. Lad hjerterne tørre på bagepapiret i 5-10 minutter og løft dem så forsigtigt op.

Opskriften er beregnet til cirka 3-4 personer. De portioner jeg lavede blev en smule store, da de passede til dessertglassene. Så hvis moussen fordeles i et glas mere vil der være en lille portion til fire personer.

Forslag til pynt til chokolademousse dessert:

  • Hakket chokolade
  • Friske bær som blåbær, jordbær, hindbær eller brombær
  • Hakkede nødder fx pistacienødder
  • Citronmelisseblade
  • Hvid chokolade
  • Revet økologisk appelsinskal
  • Spiselige blomster

Server chokolademoussen i glas. Hvis du ikke har dessertglas kan almindelige ikke for store drikkeglas også bruges. Jeg har nogen glas med mønster på fra Søstrene Grene, som jeg også tit anvender til desserter. Det ser ret fint ud med striberne på glassene.

Har du spørgsmål til opskriften, eller har du prøvet den, så hører jeg gerne fra dig i kommentarfeltet nederst på siden.

Se også disse nemme desserter med chokolade: Nem chokoladekage og luksus milkshake med chokolade.

opskrift
chokolade mousse
chokolademousse uden husblas
chokolademousse

Chokolademousse

Antal 3 glas

Ingredienser

  • 125 g mørk chokolade
  • 2,5 pasteuriserede æggehvider
  • 2 spsk. sukker
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • Eventuelt fintrevet økologisk appelsinskal

Pynt

  • 1-2 dl piskefløde til flødeskum
  • Mørk chokolade til chokolade-hjerter

Sådan gør du

  • Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den i en skål over vandbad eller forsigtigt i mikroovnen. Lad chokoladen stå imens resten tilberedes.
    Pisk hviderne helt stive med en elpisker. De skal være piskes så godt, at skålen kan vendes på hovedet, uden at det glider ud. Kom sukker i og pisk ganske kort.
    Rør æggeblommerne i æggehviderne med en ske.
    Hæld chokoladen langsomt ned i blandingen og rør det grundigt sammen med en ske. Blandingen skal vendes rundt mange gange så farven bliver ensartet.
    Tilsæt eventuelt revet appelsinskal hvis det ønskes.
    Fordel chokolademoussen i dessertglas og stil dem tildækkede i køleskabet i et par timer til moussen har sat sig eller til dagen efter.
    Pisk fløden til en let og luftig skum.
    Smelt en smule mørk chokolade i mikroovnen. Tag en frysepose og klip et lille bitte hul i spidsen af posen. Buk posen ned om et drikkeglas og hæld chokoladen i posen.
    Lav små chokolade-hjerter ud på et stykke bagepapir.
    Pynt chokolademoussen med flødeskum og hjerterne.
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar