Chokoladekage uden mel og sukker
Kage og dessert

Chokoladekage uden mel og sukker

raw økologisk Yacon sirupChokoladekage uden mel og sukker

Jeg bagte chokoladekage uden mel og sukker i fredags. Det er første gang, at jeg har bagt kagen, men den blev virkelig god, hvis jeg selv må sige det. Ikke for sød og ej heller “flad” i smagen, som jeg godt synes sukkerfri kager kan komme til at smage. Den havde en god smag af chokolade, og var blød og svampet i konsistensen.

Der er brugt isis sukkererstatning i denne kage, om du vælger samme mærke eller synes bedre om en anden type, er selvfølgelig op til dig. Jeg bliver af og til spurgt, om man ikke kan bruge noget andet end sødemidler. Her tænker jeg at honning, Yacon sirup eller vaniljepulver uden sukker kunne være en mulighed. Det er dog ikke noget som jeg har afprøvet i denne chokoladekage, så jeg ved ikke hvordan resultatet bliver.

Jeg har brugt en chokolade 45%. Normalt spiser jeg en chokolade med et højere kakaoindhold. Jeg bryder mig dog ikke om, hvis kakaoindholdet kommer alt for højt op. Så bliver den for bitter til min smag, men det er selvfølgelig en smagssag, ligesom der også kan vælges at bruge en chokolade, som er helt sukkerfri.

Chokoladekage uden mel og sukker

Chokoladekage uden mel og sukker

Chokoladekage uden mel og sukker

Antal 7 stykker

Ingredienser

  • 80 g mørk chokolade (se beskrivelse længere oppe)
  • 80 g smør
  • 1,5 spsk. kokosmel
  • 3 æg
  • 40 g sukkererstatning fra isis

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen og smørret i en gryde. Lad det afkøle i et par minutter og hæld det ned i en skål og rør kokosnødmelet ud i. Kom æggene i et af gangen imens der piskes med et piskeris. Til sidst tilsættes sukkererstatningen og der piskes igen.
    Hæld kagedejen ned i en silikoneform (det er ikke nødvendigt at smøre den) og sæt den i midten af ovnen. Bagetid: 18 minutter ved 180°.
    Jeg har brugt to små silikoneforme på 11 x 13 cm.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar