Chokoladekage med kokos
Kage og dessert

Chokoladekage med kokos

Chokoladekage med kokos

Chokoladekage med kokos – en rigtig klassiker fra min barndom! Den minder om en almindelig chokoladekage eller den som nogen måske kender som klassens-time-kagen. Den kan laves i mange forskellige varianter med kakao eller chokolade og med forskellig pynt og topping.
Jeg husker at min far tit lavede den i en stor bradepande til fødselsdage med kakao og hvid glasur på. Så var der kaffebord og masser af kage til alle gæsterne.
Jeg elskede fødselsdage, og det gør jeg stadigvæk. Jeg synes, det er smadder hyggeligt at planlægge fødselsdage og højtider, dække bord og så selvfølgelig at lave maden.

Denne chokoladekage har jeg bagt med kokosmel og chokoladeknapper for at tilføje mere smag, og så kagen fik lidt knas. På toppen har jeg pyntet med kakao-glasur og drysset med kokos. Mums mums!

Opskriften på kagen kan ses længere nede i teksten og flere gode kage-opskrifter kan ses her. Rigtig god fredag og weekend :-)

Chokoladekage med kokos

Chokoladekage med kokos

Antal 10 stk.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 125 g blødt smør + smør til formen
  • 200 g hvedemel
  • 5 spsk. kakao
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 50 g chokoladeknapper eller hakket chokolade
  • 75 g kokosmel

Glasur:

  • 25 g smør
  • 150 g flormelis
  • 2 tsk. kakako
  • 3-4 spsk. mælk
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • Kokosmel

Sådan gør du

  • Pisk æggene og sukkeret sammen til det er helt lyst og luftigt. Tilsæt det bløde smør og rør herefter mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver ud i dejen. Hæld mælken, chokoladeknapperne og kokosmelet i skålen og rør dejen sammen så den er blandet godt.
    Smør et fad på cirka 15 x 27 cm. med smør og hæld dejen ned i fadet.
    Bag kagen i en forvarmet ovn. Bagetid: 25-30 minutter ved 180 grader.
    Hold øje med kagen undervejs, så den ikke får for meget. Den må gerne være blød og let fugtig uden at være flydende.
    Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i 15-20 minutter inden glasuren gøres klar.
    Smelt smørret i en lille kasserolle og skru ned for varmet på komfuret. Tilsæt flormelis, kakao, mælken og vaniljesukkeret imens glasuren røres godt sammen med et piskeris.
    Tag glasuren af komfuret og stil den på køl i 3-5 minutter. Når glasuren har en passende konsistens uden af være for flyende eller tyk, hældes den over kagen og der drysses med kokos. Lad glasuren tørre inden kagen skæres ud i stykker og spises.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar