Chokoladekage opskrift
Kage og dessert

Chokoladekage med glasur og slik

Chokoladekage opskrift

Chokoladekage med glasur og slik – en lækker og luftig chokoladekage som er nem at bage.

Chokoladekage med glasur og slik. En nem og luftig chokoladekage som fx. kan bages til fastelavn eller børnefødselsdag. Kagen er pyntet med vingummi, små stykker slik og mini m&m’s.

I weekenden havde både William og Malte en ven på besøg. Vi havde lovet Malte, at han måtte klæde sig ud og blive malet i ansigtet, og så ville jeg bage en kage til børnene.
Malte havde nemlig ikke nået at være med til fastelavn på skolen, da han lå syg. Hans fastelavnstøj hang derfor stadig uåbnet i bryggerset. Det var han lidt ked af, så derfor måtte vi prøve at lave en anden lidt festlig eftermiddag, hvor han kunne have tøjet på og hygge med en legeaftale.

Jeg bagte en chokoladekage til dem, som jeg pyntede med chokoladeglasur og slik. Den måtte gerne være lidt ekstra festlig, så der kom godt med slik på.
Kagen er nem og enkel at bage og den bliver god og luftig. Den skal skæres og løftes lidt forsigtigt, når den er afkølet. Kagen kan sagtens holde sig lækker og blød i to dage.

Både de mindste og store drenge kunne rigtig godt lide kagen og alle spiste vist to stykker hver ;-) Hvis chokoladekagen skal gemmes til dagen efter, er det en god idé at komme et låg over fadet/beholderen. Så holder chokoladekagen sig god og frisk.

Tip:
Hvis du bruger kogende vand til glasuren, får du en mere blank glasur. Der kan også uden problemer bruges koldt vand, så vil glasuren bare blive mere mat.

Hvis du skal bage chokoladekage til mange, kan jeg anbefale denne chokoladekage i bradepande. Den har jeg flere gange bagt til fødselsdage og arrangementer på børnenes skole.

Chokoladekage med glasur
Chokoladekage med glasur og slik

Chokoladekage med glasur og slik

Antal 12 stykker

Ingredienser

  • 250 g smør (smeltet)
  • 2 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 4 spsk. usødet kakao
  • 2,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 3,5 tsk. bagepulver
  • 1 dl kogende vand

Glasur og slik:

  • 200 g flormelis
  • Usødet kakao
  • Kogende vand
  • Blandet slik og mini m&m's

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader (ikke varmluft).
    Smelt smørret og kom det ned i en stor skål.
    Tilsæt æg og sukker og rør det sammen i skålen. Kom hvedemel, kakao, vaniljesukker, salt og bagepulver i skålen og rør igen. Når kagedejen er rørt godt sammen uden nogen klumper, hældes det kogende vand langsomt i dejen imens der røres.
    Kom bagepapir ned i et ovnfast fad (mål 24 x 37 cm.) Bagepapiret skal dække hele bunden og siderne af bradepanden. Hæld dejen ned i bradepanden og bag kagen i midten af ovnen.
    Bagetid: cirka 30 minutter ved 175 grader. Tjek om kagen er færdig ved at stikke ned i den med en skarp kniv eller en kødnål. Kagen skal være svampet og lækker – men ikke flydende.
    Lad kagen afkøle helt inden den pyntes med glasur og slik. Hæld glasuren ud over kagen og smør det helt ud til kanterne. Pynt hele kagen med slik og lad derefter glasuren tørre inden kagen skal spises.
    Skær og løft kagen lidt forsigtigt, da den er blød og luftig.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg meget gerne med på min Facebook og Instagram profil også. 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar