Chokoladekage i kop på 3 minutter
Kage og dessert

Chokoladekage i kop på 3 minutter

Chokoladekage i kop på 3 minutter

Kage i kop – chokoladekage i kop på 3 minutter.

Chokoladekage i kop – en meget nem kop kage opskrift beregnet til en person.
Kagen kan eventuelt toppes med flødeskum, vaniljeis eller mørk hakkede chokolade.

Jeg har flere gange set billeder og film af de her kager i kop også kaldet kop kage, som man laver i mikroovnen. Første gang jeg selv prøvede at lave en chokolade kage i kop efter en film, jeg havde set, blev den rent ud sagt uspiselig. Den havde en underlig konsistens, og jeg måtte smide den ud. Jeg har siden hen prøvet at lave flere slags kage i kop, og nu er jeg endt med en opskrift, som jeg selv synes er god.

Der er selvfølgelig forskel på mikroovne, så det kan godt være, at du må prøve dig frem, indtil du finder den rette bagetid. Jeg har under opskriften beskrevet, hvordan jeg har gjort for at opnå den bedste chokoladekage i kop. Og jeg synes faktisk ikke, at det er pral at skrive, at det kun tager 3 minutter at lave den. Halvanden minut om at blande ingredienserne og halvanden minut i mikrovnnen og bum så er der lækker lun chokoladekage.

Jeg har bagt kagen ved 1000 watt. Hvis du bruger en mikroovn med færre watt, kan det godt være, at der skal justeres lidt på tiden. Tiden i mikroovnen afhænger selvfølgelig også af om du vil have en blød kop kage eller ej.  

Jeg har tilsat lidt chokoladeknapper i dejen, så den blev blød og lidt flydende et par steder. Almindelig mørk chokolade kan selvfølgelig også bruges, hvis du ikke lige har chokoladeknapper. Hvis du bruger et stykke chokolade fra en plade, kan du hakke chokoladen groft eller i små stykker, inden de tilsættes i kagedejen.

Prøv også disse kager med chokolade:
Nem chokoladekage
Chokoladekage i bradepande

Chokoladekage i kop på 3 minutter

Chokoladekage i kop på 3 minutter

Antal 1 person

Ingredienser

  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. kakao (ren kakao uden sukker)
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1 æg
  • 1 spsk. mælk
  • 1 spsk. solsikkeolie
  • 10 g chokoladeknapper (mørk chokolade)

Sådan gør du

  • Bland hvedemel, sukker, kakao, vaniljesukker og bagepulver sammen i en lille skål. Tilsæt ægget og rør kagedejen godt sammen. Tilsæt mælk og olie og rør igen. Til sidst hældes chokoladeknapperne i dejen og efter de er rørt ud i dejen hældes den i en kop.
    Stil koppen i mikroovnen og bag kagen på følgende måde. Jeg har bagt kagen ved 1000 watt i 1,5 minut – et halvt minut af gangen. Kagen hæver ret meget i koppen under bagning, så for at den ikke skulle boble ud over kanten, gav jeg den 0,5 minut x 3. Når mikroovnslågen åbnes falder kagen hurtigt igen.
    Min chokoladekage havde en god blød konsistens og var lidt flydendei midten og bunden. Giv kagen kortere eller længere tid alt efter hvordan du ønsker konsistensen af den og hvilke mikroovn som bruges.
    Kagen nydes med det sammen eventuelt med flødeskum eller vanilleis til.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Previous Post Next Post

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar