Chokoladekage i bradepande

Chokoladekage i bradepande

Jeg bagte denne chokoladekage i bradepande i sidste uge, da vi var til fastelavnsfest i Williams klasse. Det er en chokoladekage som er nem at bage, og så bliver den dejlig lækker og svampet. Den kan sagtens laves en dag i forvejen og stadig holde sig god og blød – så længe bradepanden dækkes over.

I sidste uge var vi til fastelavsfest på Williams skole. Alle i klassen skulle medbringe mad til den store fælles buffet og et par stykker havde kage med. Jeg havde lovet William, at jeg ville bage. William ville gerne have, at jeg skulle have bagt fastelavnsboller med creme og chokolade, men jeg var lidt træt af at bage fastelavnsboller, så valget faldt i stedet på en chokoladekage. Der kom glasur, krymmel og lidt flag på og så var den da egentlig ret festlig og kunne godt gå som en fastelavnskage, synes jeg ;-)
Kagen var heldigvis et hit, og der var et par andre som havde bagt fastelavnsboller, så det gjorde slet ikke noget, at vi i stedet havde chokoladekage i bradepande med.

Se også: hjemmelavede romkuglerkanelsnegle i bradepande og bananbrød.

Chokoladekage i bradepande

Opskrift på chokoladekage i bradepande

500 g smør (smeltet)
5 æg
600 g sukker
400 g hvedemel
8 spsk usødet kakao
5 tsk vaniljesukker
0,5 tsk groft salt
7 tsk bagepulver
3 dl kogende vand

Glasur:
500 g flormelis
Koldt vand
45 g tivoli-krymmel

Fremgangsmåde

Smelt smørret og kom det ned i en stor skål.
Tilsæt æg og sukker og rør det sammen i skålen. Kom hvedemel, kakao, vaniljesukker, salt og bagepulver i skålen og rør igen. Når kagedejen er rørt godt sammen uden nogen klumper, hældes det kogende vand langsomt i dejen imens der røres.

Kom bagepapir på en bradepande (mål 38,5 x 36 cm.)
Bagepapiret skal dække hele bunden og siderne af bradepanden. Hæld dejen ned i bradepanden og bag kagen i midten af ovnen.
Bagetid: 38-40 minutter ved 175°.
Tjek om kagen er færdig ved at stikke ned i den med en skarp kniv eller en kødnål.
Kagen skal være svampet og lækker – men ikke flydende.

Når kagen er færdig og helt kølet af laves glasuren af flormelis og koldt vand.
Hæld glasuren ud over kagen og smør det helt ud til kanterne. Drys med krymmel over hele kagen og lad derefter glasuren tørre inden kagen skal spises.

Mængde

1 chokoladekage i bradepande

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.