Chokoladekage i bradepande
Kage og dessert

Chokoladekage i bradepande

Chokoladekage i bradepande

Chokoladekage i bradepande – nem opskrift på en stor chokolade kage.

Jeg bagte denne chokoladekage i bradepande i sidste uge, da vi var til fastelavnsfest i Williams klasse. Det er en nem kage at bage, og så bliver den dejlig lækker og svampet. Chokoladekagen kan sagtens laves en dag i forvejen og stadig holde sig god og blød – så længe bradepanden dækkes over.

I sidste uge var vi til fastelavsfest på Williams skole. Alle i klassen skulle medbringe mad til den store fælles buffet og et par stykker havde kage med. Jeg havde lovet William, at jeg ville bage. William ville gerne have, at jeg skulle have bagt fastelavnsboller med creme og chokolade, men jeg var lidt træt af at bage fastelavnsboller, så valget faldt i stedet på en chokoladekage. Der kom glasur, krymmel og lidt flag på og så var den da egentlig ret festlig og kunne godt gå som en fastelavnskage, synes jeg ;-)
Kagen var heldigvis et hit, og der var et par andre som havde bagt fastelavnsboller, så det gjorde slet ikke noget, at vi i stedet havde chokoladekage i bradepande med.

Når alle ingredienserne er rørt sammen skal der kogende vand i kagedejen. Det gør at kagen bliver let og luftig, og så holder den sig blød i længere tid. Kom en stor pose over kagen eller brug en ekstra bradepande som låg efter bagning, hvis chokoladekagen først skal spises dagen efter.

Følger du med på min Facebook profil?
Du kan finde den ved at søge på madling.dk eller via det indsatte link.
På Facebook deler jeg dagligt lækre opskrifter, ligesom de nyeste indlæg også altid bliver delt der.

Prøv også:
Hjemmelavede romkugler – de lækreste bløde romkugler med krymmel på.
Kanelsnegle i bradepande – bløde store kanelsnegle til mange.
Bananbrød – med en sød og dejlig smag af bananer.

Chokoladekage i bradepande

Chokoladekage i bradepande

Antal 1 kage i bradepande

Ingredienser

  • 500 g smør (smeltet)
  • 5 æg
  • 600 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • 8 spsk. usødet kakao
  • 5 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 tsk. groft salt
  • 7 tsk. bagepulver
  • 3 dl kogende vand

Glasur:

  • 500 g flormelis
  • Koldt vand
  • 45 g tivoli-krymmel

Sådan gør du

  • Smelt smørret og kom det ned i en stor skål.
    Tilsæt æg og sukker og rør det sammen i skålen. Kom hvedemel, kakao, vaniljesukker, salt og bagepulver i skålen og rør igen. Når kagedejen er rørt godt sammen uden nogen klumper, hældes det kogende vand langsomt i dejen imens der røres.
    Kom bagepapir på en bradepande (mål 38,5 x 36 cm.)
    Bagepapiret skal dække hele bunden og siderne af bradepanden. Hæld dejen ned i bradepanden og bag kagen i midten af ovnen.
    Bagetid: 38-40 minutter ved 175°.
    Tjek om kagen er færdig ved at stikke ned i den med en skarp kniv eller en kødnål.
    Kagen skal være svampet og lækker – men ikke flydende.
    Når kagen er færdig og helt kølet af laves glasuren af flormelis og koldt vand.
    Hæld glasuren ud over kagen og smør det helt ud til kanterne. Drys med krymmel over hele kagen og lad derefter glasuren tørre inden kagen skal spises.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar