Chokolade Pavlova med flødeskum og bær
Kage og dessert

Chokolade Pavlova med flødeskum og bær

Chokolade Pavlova med flødeskum og bær

Vi havde gæster i går, og der fik vi chokolade Pavlova med flødeskum og bær til dessert. Da jeg stod og pyntede kagen, spurgte gæsterne, om opskriften ville komme på bloggen? “Ja, hvis den er blevet god, svarede jeg” og smilede.

Den blev god kagen… Faktisk blev den ikke bare god, den blev rigtig god, syntes både gæsterne og Søren og jeg. Jeg synes, at det var bagt helt perfekt. Knasende på toppen og langs kanterne og blød med en god kraftig smag af chokolade i midten. Jeg havde ellers været lidt ærgerlig, inden jeg smagte den, fordi bunden gik i stykker, da jeg fjernede bagepapiret. Jeg forsøgte ellers både med et tyndt skærebræt og forskelle andre metoder, men det er svært at flytte på en marengsbund. Jeg fik den heldigvis nogenlunde samlet igen, og så kunne det meste dækkes med flødeskum og bær.

Da vi spiste kagen, blev der både spurgt, om det var en lagkagebund, eller om det var en brownie. Det er det ikke, det er en hel ganske enkel marengsbund med smeltede mørk chokolade i også kaldet chokolade Pavlova. Hvis du ikke kender en Pavlova kage, kan du læse mere i mit indlæg, og se hvordan kagen ser ud med lys bund. Det er længe siden, at jeg har lavet den med lys bund, og jeg husker det som om, at den er meget bedre med chokolade i. Det var den i alt fald, den vi fik i går, og jeg skal helt sikkert lave chokolade Pavlova igen hen over sommeren.

Chokolade Pavlova med flødeskum og bær

Chokolade Pavlova med flødeskum og bær

Antal 10 stykker

Ingredienser

Bunden:

  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 180 g mørk chokolade

Toppen:

  • 500 ml piskefløde
  • 1 bakke hindbær
  • 1 bakke blåbær
  • 1 bakke jordbær
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Æggehviderne piskes helt stive med en elpisker. Tilsæt derefter langsomt sukkeret imens der piskes videre. Smelt chokoladen i et vandbad og hæld den varme chokolade ned i ægge/sukker massen og rør det forsigtigt rundt.
    Blandingen hældes ud på en plade med bagepapir og formes til en stor cirkel med en dejskraber. Bag kagen i midten af ovnen.
    Bagetid: 18-20 minutter ved 175 grader varmluft.
    Pynt kagen med flødeskum og bær, når den er helt afkølet.
    Flytte bunden fra bagepladen til fad
    Flyt forsigtigt bunden når den er helt afkølet ved at løfte i siderne af bagepapiret (det bedst at være to om det) Jeg plejer at bruge et rundt fad og så klippe bagepapiret til efterfølgende.
    På køl
    Hvis vejret er varmt, er det en god idé at sætte bunden (kagen) på køl, så er den meget lettere at skære.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Previous Post Next Post

6 Kommentarer

  • Reply Denise 17. juli 2018 at 19:36

    Vil det ikke være nemmere at lave den i en springform? Eller er der en grund til man ikke gør det? :)

    • Reply Mie 17. juli 2018 at 19:40

      Den skal smøres ud i et tyndt lag og er alt for stor til en springform. Den flyder dog ikke ud, så det er slet ikke et problem uden form :-)

  • Reply Britta 31. december 2019 at 09:23

    Har du tilfældigvis prøvet at lave dem portionsanrettet? Og hvor lang tid skal de mon have i så fald?

    På forhånd tak, og rigtig godt nytår!

    / Britta

    • Reply Mie 31. december 2019 at 11:47

      Hej Britta

      Nej, det har jeg ikke prøvet. Måske bliver det lidt svært at få den samme konsistens, hvis de laves i små.
      Kagen her er blød indeni og helt sprød uden på.
      Hvis du gerne vil lave små (rigtige) marengs, kan du eventuelt se denne opskrift:
      https://www.madling.dk/marengs-med-creme-og-baer/

      Rigtig godt nytår :-)

      Hilsner fra Mie

      • Reply Britta 6. januar 2020 at 13:11

        Hej Mie,

        Jeg vil bare lige sige tak for din kommentar. Vi gik den sikre vej og lavede den store version – man skal ikke tage den slags chancer til nytår! Det må blive et andet projekt. :-)

        De bedste hilsner
        Britta

        • Reply Mie 6. januar 2020 at 17:09

          Hej Britta
          Det forstår jeg godt. Lige på sådan en dag vil man gerne være sikker :-)
          Jeg håber, at jeres dessert blev god?
          Vh. Mie

    Skriv din kommentar