Chokolade Pavlova med flødeskum og bær

Chokolade Pavlova med flødeskum og bær

Vi havde gæster i går, og der fik vi chokolade Pavlova med flødeskum og bær til dessert. Da jeg stod og pyntede kagen, spurgte gæsterne, om opskriften ville komme på bloggen? “Ja, hvis den er blevet god, svarede jeg” og smilede.

Den blev god kagen… Faktisk blev den ikke bare god, den blev rigtig god, syntes både gæsterne og Søren og jeg. Jeg synes, at det var bagt helt perfekt. Knasende på toppen og langs kanterne og blød med en god kraftig smag af chokolade i midten. Jeg havde ellers været lidt ærgerlig, inden jeg smagte den, fordi bunden gik i stykker, da jeg fjernede bagepapiret. Jeg forsøgte ellers både med et tyndt skærebræt og forskelle andre metoder, men det er svært at flytte på en marengsbund. Jeg fik den heldigvis nogenlunde samlet igen, og så kunne det meste dækkes med flødeskum og bær.

Da vi spiste kagen, blev der både spurgt, om det var en lagkagebund, eller om det var en brownie. Det er det ikke, det er en hel ganske enkel marengsbund med smeltede mørk chokolade i også kaldet chokolade Pavlova. Hvis du ikke kender en Pavlova kage, kan du læse mere i mit indlæg, og se hvordan kagen ser ud med lys bund. Det er længe siden, at jeg har lavet den med lys bund, og jeg husker det som om, at den er meget bedre med chokolade i. Det var den i alt fald, den vi fik i går, og jeg skal helt sikkert lave chokolade Pavlova igen hen over sommeren.

Chokolade Pavlova med flødeskum og bær

Opskrift på chokolade Pavlova med flødeskum og bær

Bunden:
4 æggehvider
200 g sukker
180 g mørk chokolade

Toppen:
0,5 liter piskefløde
1 bakke hindbær
1 bakke blåbær
1 bakke jordbær
100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Æggehviderne piskes helt stive med en elpisker. Tilsæt derefter langsomt sukkeret imens der piskes videre. Smelt chokoladen i et vandbad og hæld den varme chokolade ned i ægge/sukker massen og rør det forsigtigt rundt.

Blandingen hældes ud på en plade med bagepapir og formes til en stor cirkel med en dejskraber. Bag kagen i midten af ovnen.
Bagetid: 18-20 minutter ved 175° (varmluft).

Pynt kagen med flødeskum og bær, når den er helt afkølet.

På køl
Hvis vejret er varmt, er det en god idé at sætte bunden (kagen) på køl, så er den meget lettere at skære.

Mængde

10-12 stykker

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.


Kommentarer

Chokolade Pavlova med flødeskum og bær — 2 kommentarer

  1. Vil det ikke være nemmere at lave den i en springform? Eller er der en grund til man ikke gør det? :)

    • Den skal smøres ud i et tyndt lag og er alt for stor til en springform. Den flyder dog ikke ud, så det er slet ikke et problem uden form :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.