Chokolade åkander
Snack og sødt

Chokolade åkander

Chokolade åkander

Opskrift på chokolade åkander – hjemmelavede chokolade til julen.

Til jul køber jeg altid chokolade åkander. De der små runde chokolader med pebermyntepastiller. Jeg har altid så god kunne lide dem, og da jeg i sidste uge havde købt en pakke til aften-hygge, sagde Søren, “kan man ikke lave dem selv?”.
Jeg havde faktisk aldrig skænket det en tanke, men besluttede mig for at give det et forsøg.

Jeg købte en pose pebermyntepastiller også kaldet pariserlinser og noget mørk chokolade. Normalt bruger jeg helst en chokolade med et højt kakaoindhold, når jeg bager, men til chokolade åkanderne har jeg brugt mørk overtrækschokolade. Det er nemt at arbejde med, da det ikke behøver at blive tempereret og så smelter det hurtigt. Jeg er sikker på at almindelig mørk chokolade også kan anvendes, det skal bare smeltes lidt mere forsigtigt, og så må det ikke opbevares for fugtigt.

På et stykke bagepapir har jeg lavet små runde cirkler, inden jeg satte en pariselinse på. Det gik overraskende nemt og var meget lettere, end jeg havde forventet. Længere nede i opskriften kan du læse et par tips til, hvordan du nemt kan lave chokolade-cirklerne og holde chokoladen ved hjælp af et glas.

Jeg har allerde lovet at lave en portion chokolade åkander mere, som vi skal have til juleaften. Så skal jeg helt sikkert også lave verdens bedste havregrynskugler og lidt andet lækkert konfekt. Jeg er ikke glad for nougat, men marcipan kan jeg til gengæld rigtig godt lide. Havregrynskugler plejer vi altid at få i julen og juleaften. Det er ligesom et must at der skal være havregrynskugler! :-)
Skal du lave konfekt eller hjemmelavede fyldte chokolader til julen?

Her kan du se flere lækre opskrifter på hjemmelavede chokolade og konfekt:
Hvide chokoladebrud med lakrids og sølvstøv
Mini Bountykugler
Cornflakestoppe

Pariserlinser
Hjemmelavede chokolade

Chokolade åkander

Antal 26 stk.

Ingredienser

  • 1 pose pariserlinser (75 gram)
  • 100 g mørk chokolade, chokoladeknapper eller mørk overtrækschokolade

Andet

  • 4 liters frysepose

Sådan gør du

  • Kom et stykke bagepapir ud på køkkenbordet og hæld pariserlinserne ud på en tallerken så de ligger klar.
    Klip det øverste af fryseposen så der er cirka 2/3 af posen tilbage. Kom fryseposen ned i et drikkeglas så åbningen vender op. Buk kanten af posen ned over glasset.
    Kom chokoladen ned i en glasbeholder eller skål og smelt chokoladen i en mikroovn. Hvis du ikke har en mikroovn, kan du smelte det i et vandbad.
    Rør rundt i chokoladen og lad den stå i 1 minuts tid så den ikke er for varm.
    Hæld chokoladen ned i fryseposen.
    Løft posen op med den ene hånd og klip et lillebitte hul i den ene spids.
    Sænk langsomt posen og lav 3-4 små cirkler af gangen på bagepapiret. Chokolade cirklerne skal være lidt større end en pariserlinse. Læg en pariserlinse på hvert stykke chokolade ganske forsigtigt. Jeg trykkede ikke - men chokoladen kom til at flyde lidt ud så det kom til at passe med størrelsen.
    Lad alle chokolade åkanderne størkne helt inden de løftes fra bagepapiret. De slap nemt og der hang ikke noget chokolade ved.
    Kom åkanderne i en beholder med låg til de skal spises. Jeg har opbevaret dem i køleskabet, så de er kolde.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar