Chocolate chip cookie tærte
Kage og dessert

Chocolate chip cookie tærte

Chocolate chip cookie tærte

For noget tid siden lavede jeg denne lækre chocolate chip cookie tærte, da vi havde besøg. Bunden er lavet som en almindelig dessert-tærtebund, og fyldet er lavet af blandt andet mørke chokoladeknapper, rørsukker og smør. Der er også tilsat lidt havsalt til chocolate chip cookie dejen, da jeg synes, at den salte og søde smag smager rigtig skønt sammen.

Jeg har brugt et stort tærtefad til at lave tærten i, og der bliver cirka 10-12 stykker kage ud fra opskriften. Vi spiste vaniljeis til tærten, men det vil sikkert også smage godt med flødeskum eller creme fraiche rørt med lidt vanilje.

Nu er det tid til weekend, hvor vi blandt andet har planer om at skulle i haven. Så skal vi have klaret rengøringen og ryddet op i huset, da vi venter gæster til frokost og hygge. William mener dog ikke, at det er nødvendigt med hverken oprydning eller rengøring. “Gæsterne er da ligeglade mor”, sagde han ;-)

Rigtig god weekend til jer alle samme.

Chocolate chip cookie tærte

Chocolate chip cookie tærte

Opskrift på chocolate chip cookie tærte

Bunden:
100 g blødt smør
1 æg
3 spsk sukker
160 g hvedemel

Fyld:
2 æg
150 g sukker
150 g blødt smør + ekstra til fadet
150 g lys Muscovado rørsukker (eller anden rørsukker)
1,5 tsk havsalt
100 g mørke chokoladeknapper
40 g hakkede mandler
200 g hvedemel + lidt ekstra

Fremgangsmåde

Start med at lave tærtebunden. Ælt det bløde smør, ægget, sukkeret og melet sammen i en skål. Det er lettest at få dejen godt æltet og ensartet ved at bruge hænderne. Form en kugle ud af dejen og sæt den på køl i skålen i en time.

Pisk æggene og sukkeret sammen med en elpisker til det er helt lyst og luftigt. Tilsæt herefter det bløde smør skåret ud i mindre stykker og rørsukkeret. Rør det sammen og kom havsalt, chokoladeknapper og de hakkede mandler i. Til sidst tilsættes melet lidt af gangen og dejes røres godt sammen med en ske eller i en køkkenmaskine. Sæt fyldet på køl indtil det skal bruges.

Når dejen til bunden har stået på køl i en times tid, tages den ud af køleskabet. Kom lidt mel på bordet og en kagerulle. Rul dejen ud i en cirkel så den passer til tærtefadet. Jeg har brugt et fad på 29 cm. i diameter. Smør tærtefadet og læg bunden forsigtigt i den. Skær overskydende dej fra.

Hæld fyldet ovenpå tærtebunden og smør det ud med en dejskraber. Bag kagen i midten af ovnen. Bagetid: 40-45 minutter ved 200°. Stik eventuelt en kniv eller kødnål ned i kagen for at tjekke at den er bagt færdig. Kagen må ikke blive tør. Fyldet skal være blødt og chokoladen smeltet og cremet.

Server tærten imens den er lun med vaniljeis eller flødeskum til.

Mængde

En chocolate chip cookie tærte

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar