Chili con carne
Aftensmad

Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne med chokolade.

Opskrift på en skøn og varm chili con carne med bønner og chokolade. Retten kan serveres med kogte ris til eller et godt brød og creme fraiche.

Vi fik denne chili con carne til aftensmad i går. Jeg har tidligere lavet retten i en børnevenlig udgave, men så jeg fik lyst til at lave en “rigtig” chile con carne. Til drengene havde vi en rest kylling i karry, som jeg havde tænkt mig, at de skulle have. Men da maden stod på bordet, sagde William, “jeg vil også have chili con carne”, så det fik han selvfølgelig lov til. Jeg havde ikke troet, at det ville være noget for børnene, for normalt er hverken de eller vi til stærk mad. Men William spiste min portion med stor velbehag. Så nu ved jeg, at jeg sagtens kan medregne ham i portionen igen en anden gang.

Chili bønner.

Retten kan laves med chili bønner som er røde bønner i chilisauce, men man kan også bare bruge almindelige røde kidneybønner uden tilsat chili. Hvis du bruger bønner fra pose skal du huske at lægge bønnerne i blød først. Jeg har brugt bønner fra dåse som var bløde.

Chili con carne

Chili con carne

Antal 6 personer

Ingredienser
 

 • 1000 g hakket oksekød
 • Smør eller olie
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 500 g tomatpuré
 • 0,5 rød snackpeberfrugt
 • 1-2 røde friske chili
 • 0,5 tsk. spidskommen
 • 0,5 tsk. paprika
 • 1,5 tsk. havsalt
 • 35 g mørk chokolade
 • 240 g kidneybønner (bløde)
 • 1 terning oksebouillon

Tilbehør:

 • Creme fraiche
 • Bredbladet persille
 • Et godt brød eller kogte ris

Sådan gør du
 

 • Kom finthakket løg og hvidløg i en varm gryde eller sauterpande med smør eller olie i et par minutter. Tilsæt kødet og vend det godt så det brunes. Tilsæt chili (meget finthakket) tomatpuré og peberfrugt i små tern. Kom krydderierne i sammen med kidneybønnerne og bouillonterningen. Vend det hele godt og slut af med at tilsætte grofthakket chokolade inden retten simrer i 10-15 minutter.
  Server chili con carne i dybe skåle med creme fraiche og bredbladet persille. Dyp brødet i kødet eller server ris sammen med retten.
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden
Chili con carne

Chili con carne med ris.

Jeg var ret forsigtig, da jeg tilsatte chilien og kom ganske lidt i af gangen. Jeg endte dog med at bruge en hel chili, og det blev godt uden at blive alt for dominerende og stærk i smagen. Udover chili er der også spidskommen, paprika, havsalt og chokolade i opskriften. Chokolade?! Jeps det er der i en rigtig chili con carne (efter min mening). Det giver en god balance mellem det stærke og søde, og så passede det super godt, at jeg lige havde en rest mørk chokolade i bage-skuffen.

Jeg lavede en dobbelt portion, så vi har i alt fald mad til to dage. På kødet fik vi creme fraiche og bredbladet persille og som tilbehør et godt økologisk italiensk brød.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar