Chili con carne
Aftensmad

Chili con carne

Chili con carne

Vi fik chili con carne til aftensmad i går. Jeg har tidligere lavet chili con carne i en børnevenlig udgave, men jeg fik lyst til at lave en “rigtig” chili con carne. Til drengene havde vi en rest kylling i karry, som jeg havde tænkt mig, at de skulle have. Men da maden stod på bordet, sagde William, “jeg vil også have chili con carne”, så det fik han selvfølgelig lov til. Jeg havde ikke troet, at det ville være noget for børnene, for normalt er hverken de eller vi til stærk mad. Men William spiste min chili con carne i voksen udgaven med stor velbehag. Så nu ved jeg, at jeg sagtens kan medregne ham i portionen igen en anden gang.

Jeg var meget forsigtig, da jeg tilsatte chilien og kom ganske lidt i af gangen. Jeg endte dog med at bruge en hel chili, og det blev godt uden at blive alt for dominerende og stærk i smagen. Udover chili er der også spidskommen, paprika, havsalt og chokolade i opskriften. Chokolade?! Jeps det er der i en rigtig chili con carne (efter min mening). Det giver en god balance mellem det stærke og søde, og så passede det super godt, at jeg lige havde en rest mørk chokolade i bage-skuffen.

Jeg lavede en dobbelt portion, så vi har i alt fald mad til to dage. På chili con carnen fik vi creme fraiche og bredbladet persille og som tilbehør et godt økologisk italiensk brød.

Chili con carne

Chili con carne

Antal 6 personer

Ingredienser

 • 1000 g hakket oksekød
 • Smør eller olie
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 500 g tomatpuré
 • 0,5 rød snackpeberfrugt
 • 1-2 røde friske chili
 • 0,5 tsk. spidskommen
 • 0,5 tsk. paprika
 • 1,5 tsk. havsalt
 • 35 g mørk chokolade
 • 240 g kidneybønner (bløde)
 • 1 terning oksebouillon

Tilbehør:

 • Creme fraiche
 • Bredbladet persille
 • Et godt brød eller kogte ris

Sådan gør du

 • Kom finthakket løg og hvidløg i en varm gryde eller sauterpande med smør eller olie i et par minutter. Tilsæt kødet og vend det godt så det brunes. Tilsæt chili (meget finthakket) tomatpuré og peberfrugt i små tern. Kom krydderierne i sammen med kidneybønnerne og bouillonterningen. Vend det hele godt og slut af med at tilsætte grofthakket chokolade inden retten simrer i 10-15 minutter.
  Server chili con carne i dybe skåle med creme fraiche og bredbladet persille. Dyp brødet i kødet eller server ris sammen med retten.

Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar