Cevapcici – krydrede okseruller

Cevapcici - krydrede okseruller

I går lavede jeg cevapcici som er små krydrede okseruller til os til aftensmad.
De blev gode og med masser af smag. Jeg kom hvidløg, paprika, spidskommen og persille i farsen, da det er nogle af de krydderier, som vi godt kan lide. Ønsker man kødet stærkere, kan der eventuelt tilsættes chili eller en stærk paprika. Jeg har brugt en mild paprika, da hverken børnene eller vi er til strækt mad.

Til kødet fik vi hjemmelavede pomfritter, pomfritter af sødkartoffel og en salat samt dip. Flere af jer spurgte efter opskriften på Instagram, efter jeg havde delt et billede i story.
Så den kommer som lovet her. Har I spørgsmål til opskriften, er I som altid velkommen til at skrive.

Flere retter med oksekød: hvidkålsgrydemillionbøf –  børnevenlig chili con carnesmå farsbrød i muffinsform og oksefrikadeller med mozzarella og bacon.

Cevapcici - krydrede okseruller

Opskrift på cevapcici – krydrede okseruller

1 kg hakket oksekød
2 fed hvidløg
3 tsk groft salt
Peber
3 tsk sød paprika
0,5 tsk spidskommen
1 tsk bagepulver
2 dl danskvand
1 håndfuld persille
Olivenolie

Fremgangsmåde

Kom kødet, presset hvidløg, salt og peber ned i en skål.
Brug en elpisker med dejkroge på eller en køkkenmaskine til at røre dejen med.
Tilsæt derefter paprika, spidskommen og bagepulver og rør igen.

Hæld danskvandet i lidt af gangen imens der røres. Skyl derefter persillen og hak eller klip den meget fint. Kom den hakkede persille i skålen og rør farsen godt sammen til den er blød og “cremet”.

Form 22 små og aflange okseruller ud af farsen og læg dem på en plade med bagepapir.
Brug eventuelt to stykker af bagepapir, da kødet afgiver væde under stegningen.
Hæld en smule olivenolie ud over kødrullerne og kom pladen i ovnen.

Bagetid: 18-20 minutter ved 200° varmluft.

Mængde

22 styk cevapcici – krydrede okseruller

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *