Cæsarsalat med kylling og bacon
Salat

Cæsarsalat med kylling og bacon

Cæsarsalat med kylling og bacon

Cæsarsalat med kylling og bacon er virkelig en fantastisk lækker salat!
Oprindelig bruger man romainesalat til cæsarsalat, men jeg valgte denne gang at bruge blandede røde og grønne salater. Det blev super godt og gav salaten mere farve og sprødhed.

Salatbladene er vendt i dressing, og så er den toppet med bacon, saftig kylling, parmesanost i flager og sprøde brødstykker. Brødet er et ciabattabrød, som jeg har skåret i hele tynde skiver og vendt på panden i lidt smør og hvidløg. Uhm… det smagte så skønt og knasende. Brødstykkerne er også gode som tilbehør til suppe eller som en lille appetizer, når der kommer gæster på besøg.

Jeg er virkelig helt tosset med cæsarsalat, og det er Søren heldigvis også. Så det er nok en salat, som vi kommer til at spise masser af gange :-)

Andre lækre salater: chef’s salad med kylling og avocadoBig Mac salatbroccolisalat med æble og valnødder og pastasalat med spinat og ristede hasselnødder.

Cæsarsalat med kylling og bacon

Cæsarsalat med kylling og bacon

Antal 2 personer

Ingredienser

  • 4 håndfulde blandede salater eller romainesalat
  • 3 spsk. ranchdressing (jeg har brugt den fra Cardini’s)
  • eller du kan lave en ceasar dressing
  • 6 cherrytomater
  • 4 stykker bacon
  • Smør til stegning (af kylling og brød)
  • 0,5 fed hvidløg
  • 8 tynde skiver ciabattabrød eller andet brød
  • 2 stykker kyllingebrystfilet
  • Havsalt
  • Parmesanost i flager

Sådan gør du

  • Skyl salaten og lad den dryppe af i en sigte. Knæk salaten ud i små passende stykker og kom dem ned i en skål. Hæld dressingen ud over salaten og vend den godt rundt.
    Kom salaten ned i to store skåle og skær cherrytomaterne over på midten inden de lægges på salaten. Steg baconen på en pande og lad den køle af på et par stykker køkkenrulle.
    Kom smør på en stor varm pande og pres hvidløget ud på panden.
    Jeg har brugt smør til brødene, da jeg syntes, at det smager bedst. Der kan også bruges margarine eller olie, men efter mig mening bliver det bedst med smør. Brøndene skal ikke “soppe” i smør, da de skal blive lækre sprøde. Jeg har brugt cirka en spiseskefuld smør til brødene.
    Skær brødet ud i helt tynde skiver og kom dem på den varme pande. Vend brødene og tag dem af panden når de er gyldne og sprøde.
    Skær kyllingen over på langs i tre tynde stykker. Kom smør på en stor pande og vend kyllingen, så den steges på begge sider. Kyllingen skal være gennemstegt men kun lige have et par minutter, så den stadig en lys og saftig.
    Skæres kyllingen ikke over i tynde stykker skal den have længere tid. Pas på at den ikke bliver tør.
    Med to gafler tages kødet fra hinanden og der drysses lidt havsalt hen over kyllingen.
    Anret baconen, de sprøde stykker brød og kyllingen på salaten. Drys flager af parmesanost hen over salaten og server den.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar