Butterdejsstænger
Snack og sødt

Butterdejsstænger

Butterdejsstænger

Lækre og nemme butterdejsstænger med bacon og ost.

De her butterdejsstænger kan laves på under en halv time, og så er de gode som en snack, som tilbehør til suppe eller til tapas. Det eneste der skal bruges er færdigkøbt butterdej, bacon i skiver og revet ost. De kan også laves kun som butterdejsstænger med bacon, hvis du ikke er så meget til ost.

Butterdejs snack.

Som nævnt er de virkelig nemme og hurtige at lave. Ud over at bruge butterdejsstængerne som en snack måske sammen med frugt eller grøntsager, så kan de også bruges som suppe-brød eller sammen med tapas. Jeg laver dem ofte, når vi skal have tapas, da særligt børnene godt kan lide dem.

Se flere tips til forskellige butterdejsstænger under opskriften.

Butterdejsstænger

Antal 14 stk.

Ingredienser

  • 275 g butterdej (fra køl)
  • 7-8 skiver bacon
  • 100 g revet mozzarella

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    Fold butterdejen ud og læg baconen så de ligger på langs på butterdejen. Baconen må ikke ligge for tæt.
    Drys osten hen over.
    Skær med en skarp kniv ned langs hvert stykke bacon så der bliver syv stykker. Fold hvert stykke sammen så de lukkes og der er lukket til baconen og osten. Snor hvert stykke rundt ved at holde i enderne men drej i hver sin retning.
    Skær dem over på midten så der bliver 14 stykker.
    Læs butterdejsstængerne på en eller to plader med bagepapir på.
    Bagetid: 15-16 minutter til de er sprøde og har fået farve. Bagetiden afhænger af ovnen.
butterdejs snack
butterdejsstænger med ost

Butterdejsstænger med bacon.

Udover bacon kan der også bruges serranoskine eller parmaskine. Jeg bruger ofte serrano til salater, omelet eller til risotto. Prøv for eksempel denne lækre bulgursalat med serrano og blommer eller risotto med serrano.

Du kan også nemt lave andre varianter af butterdej med bacon ved at smøre dem med tapenade eller pesto. Der kan drysses lidt salt, sesam eller birkes over stængerne eller bruge forskellige slags oste.

Butterdejsstænger med ost.

Jeg synes, at stængerne smager allerbedst med ost. Der kan både bruges revet mozzarella, godua, cheddar eller parmesan. Jeg har endnu ikke afprøvet det, men mon ikke man også kunne smøre dejen med en smøreost med krydderier eller hvidløg. Det kunne nok blive ret lækkert og give dem ekstra smag. Butterdej smager jo ikke af så meget i sig selv, så det med smøreosten, må jeg da se at få prøvet.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar