Den her opskrift på butterdejssnegle med oksekød er faktisk ikke ny på bloggen. Jeg har lavet dem rigtig mange gange både til os selv, fødselsdage og fester. Men jeg synes, at indlægget trængte til en ny tekst og billeder, så her får du den fornyet udgave.
De gange jeg har lavet butterdejssneglene til gæster, har flere spurgt “er det kage?”.
Det ligner det nok, men det er det altså ikke. Det er madsnegle lavet ud af butterdej og en fars, som er rørt sammen af oksekød, krydderier og persille.
Opskriften er nem, de smager godt, og så er der mange anvendelses muligheder.
Her kommer et par ideer:
- I madpakken
- Som forret
- Til frokosten
- Som tilbehør til aftensmaden
- Som tapas
- Til børnefødselsdag
- Som velkomst snack til festen
- Som et lille mellemmåltid sammen med grøntssager
- Til buffetten eller som natmad
Hvis du laver butterdejssenglene til en fest eller fødselsdag, kan du lave dem i en mini størrelse med en pind i. Så er de er lette at gå og hapse af.
Butterdejssnegle med oksekød
Ingredienser
- 1 pakke optøet butterdejsplader (6 stk.)
- 500 g hakket oksekød
- 3 tsk. mild paprika
- 1 tsk. havsalt
- Et lille bundt persille
Sådan gør du
- Kom oksekød, paprika og salt ned i en stor skål. Tilsæt finthakket persille og bland det hele godt sammen. Farsen kan enten æltes med hænderne eller en røremaskine. Jeg plejer at bruge bruge hænderne, da jeg synes det er det letteste.Kom lidt mel på køkkenbordet og læg de optøet butterdejsplader sammen på rækker, så de danner en firkant. Tryk dem samme og rul dejen en smule tyndere med en kagerulle. Kom farsen ovenpå butterdejen og fordel den helt ud til kanterne.Rul dejen samme på den lange side – ligesom man gør med en roulade. Skær stykkere af dejen med en skarp kniv og læg dem på en plade med bagepapir. Tryk sneglene lidt flade inden de bages i ovnen.Bagetid: 15-20 min. ved 200 grader midt i ovnen.
Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.
4 Kommentarer
Det var lige sådan nogen små fiduser, jeg drømte om at servere til velkomstdrinken nytårsaften. Det var desværre mere end jeg kunne overskue den dag, men heldigvis kommer der nok en anledning igen.
Ja, mon ikke at der gør.
Måske til en fødselsdag, som forret til en familiemiddag eller sommerfest :-)
Kan de forberedes dagen i forvejen, stå i køleskabet natten over for først der, at blive skåret og puttet i ovnen.
Det har jeg ikke prøvet, så jeg ved ikke om butterdejen bliver “slatten”.
Jeg vil tro, at det er bedst at komme kødet på sammen dag, som de bages. Kødet skal ikke steges inden, så der er ikke så meget forberedelsestid.