Butterdejspakker med oksekød

Butterdejspakker med oksekød

En eftermiddag hvor vi havde venner på besøg til aftensmad, lavede jeg butterdejspakker med oksekød. De er nemme at lave og ikke så tidskrævende, så de kan laves selv på en hverdag. Efter farsen er rørt sammen skal butterdejen foldes, og så er det bare i ovnen med dem i cirka 30 minutter.

Indholdet i de her butterdejspakker er hakket oksekød, men de smager også godt med hakket kylling eller svinekød. Jeg har tilsat paprika i farsen. Laves de med kylling kan der for eksempel tilsætte tern af gulerødder og majs – og paprika kan udskiftes med karry.

Som tilbehør fik vi mini-peberfrugter i forskellige farver. Agurk, tomat, vandmelon og friske ærter. Vi plejer mest at få butterdejspakkerne om sommeren, men det er jo egentlig ikke en årstidsbestemt ret. I en vinter-udgave kunne der tilsættes porre, kål, squash eller broccoli i farsen.

Butterdejspakker med oksekødButterdejspakker med oksekød

Butterdejspakker med oksekød

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 250 g champignon
  • Salt og peber
  • 3 tsk. sød paprika
  • 12 plader butterdej (frost)
  • 3-4 spsk. olie

Fremgangsmåde

  • Skyl champignonerne grundigt og skær dem i små tern. Hak også løgene i små tern og bland løg og de hakkede champignon sammen med oksekødet. Rør farsen godt rundt og tilsæt krydderierne.
    Læg stykkerne af butterdej på to plader med bagepapir. Kom fars på halvdelen af hver butterdejsplade og luk dejen omkring farsen. Tryk kanterne med en gaffel – så flydet ikke falder ud. Butterdejspakkerne pensles med olie inden de bages i ovnen.
    Bagetid: 30-35 minutter ved 180 grader. 

Følg med på Bloglovin’ og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 


Kommentarer

Butterdejspakker med oksekød — 12 kommentarer

  1. Hej Mie

    Er lige faldet over din blog og den er jo helt fantastisk :)
    Jeg er selv mor til to små børn, og har længe manglet inspiration til nemme, lækre og børnevenlige madopskrifter – og din blog er jo et helt paradis hvad det angår. Du har så mange lækre opskrifter, at det slet ikke er til at vælge, hvad der skal afprøves først ;)

    Jeg vil helt sikkert følge med på din blog fremover og glæder mig til at afprøve mange af dine opskrifter :)

    Tak for super god inspiration :)

    Kh. Bea

    • Hej Bea

      1000 tak for din søde besked som gjorde mig meget glad :-)

      Hvor er det dejligt at høre, at du har lyst til at læse med.
      Jeg håber, at I vil synes om opskrifterne :-)
      Du er selvfølgelig også meget velkommen til at følge med på Facebook og Instagram – hvor jeg begge steder har en profil.

      Skriv endelig hvis du har spørgsmål til opskrifterne.

      Kærlig hilsen Mie

  2. Hej de der oksekødspakker skal kødet ikke steges først eller noget? Bare blandes og kommes I?

    • Hej Gitte

      Nej, kødet skal ikke steges først. Butterdejspakkerne skal have cirka en halv time i ovnen.

      Hilsen Mie

    • Hej Tina
      Man kan godt lave den selv, men du kan også købe den på frost i de fleste dagligvarebutikker.

      Vh. Mie

  3. Hej Mie.
    Kan man lave butterdejspakkerne om formiddagen, og varme dem op om aftenen, hvor de skal spises.
    Hilsen Kirsten

    • Hej Kirsten
      Det ved jeg ikke med sikkerhed. Jeg kunne godt frygte, at dejen bliver for våd/suger for meget væske. Så det må komme an på en prøve :-)
      Hilsen Mie

  4. Hej :)

    De ser rigtig lækre ud. Ved du om de kan fryses ned? Jeg står nemlig og skal lave forskellige retter som kan fryses ned til når jeg har født 😊

    Hilsen Camilla

  5. Hej Camilla

    Det kan de desværre ikke. Butterdejen kan ikke fryses igen, når først den er tøet op og tilberedt.

    Jeg har masser af andre opskrifter på bloggen som kan fryses. Kig fx. under aftensmad + brød og boller. Jeg håber, at du finder noget, som du kan bruge :-)

    Hilsen Mie

  6. Hej ..
    trods ik man kan fryse de færdige butterdejs pakker …når de er færdige …
    Og så bage dem når de skal bruges ?

    • Hej Lene

      Nej, jeg tror desværre, at de bliver bløde.
      Se tidligere svar :-)

      Vh. Mie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.