Burgerboller

BurgerbollerVi er vilde med burger, og får det ofte. Jeg har prøvet mange forskellige opskrifter på burgerboller, og det er der kommet denne opskrift ud af. En klassisk opskrift på burgerboller med sesam og lidt fuldkornshvedemel. Bliver der nogen tilbage, plejer vi at gemme dem til morgenmad eller frokost, hvor de også sagtens kan anvendes.

Opskrift på burgerboller

3 dl lunken vand
50 g gær
0,5 dl olie
1 æg
1 tsk groft salt
2 spsk sukker (kan undlades)
100 g fuldkornshvedemel
Hvedemel
Æg eller mælk til pensling
Sesamfrø

Fremgangsmåde

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser borset fra hvedemel og rør dejen godt. Kom nu hvedemel i langsomt. og rør indtil dejen ser god ud. Jeg ved ikke præcis hvor meget jeg bruger men et sted imellem 450-550 gram.
Stil dejen til hævning med et viskestykke over i ca. 30 min.
Form 9-10 boller ud af dejen og læg dem på en plade med bagepapir.
Lad igen bollerne hæve i ca. 20-25 min. og varm ovnen op.
Pensel med sammenpisket æg eller mælk og drys med sesamfrø på bollerne.
Bagetid: ca. 15 min. ved 210° (varmluft).

Tip

De kan godt fryses. Det bedste resultat opnås, hvis de fryses, når de stadig er lidt varme. Tø dem op inden brug og lun dem i ovnen.

Mængde

10 store burgerboller

Burgerboller


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.