Burgerboller med tørgær
Brød og boller

Burgerboller med tørgær

Burgerboller med tørgær

Opskrift på nemme burgerboller med tørgær.

En nem opskrift på burgerboller med tørgær. Tørgær er tørret bagegær, og det kan bruges til brød og boller ligesom med almindelig gær. Men det skal dog bruges på en lidt anden måde end traditionel gær.

Da vi fik kyllingeburger med paneret kylling, havde jeg bagt disse burgerboller med tørgær til. Jeg bager næsten aldrig med tørgær, da jeg ikke synes, at det bliver lige så godt som med almindelig gær. Men da jeg ikke kunne få almindelig gær blev det i stedet til tørgær.

Burgerbollerne blev heldigvis gode og bløde. Inden de kom i ovnen penslede jeg bollerne med mælk og dryssede med chiafrø. Hvis du ikke har chiafrø kan sesamfrø også bare bruges.

Bagning med tørgær:
Når du bager med tørgær, skal du røre gæren grundigt ud i melet, inden der tilsættes væske. Hvis du ikke gør det på denne måde, vil dejen ikke hæve godt nok, og så ender du med helt flade boller. Når du tilsætter væsken (mælken) skal den være lun – men ikke kogende. Det må den heller ikke være med almindelig gær, for så kan gærcellerne blive ødelagt.

Lad burgerbollerne køle lidt af på en bagerist efter bagning. Smør bollen med salatmayonnaise, godt med salatblade og agurk og så den lækre kyllinge-bøf.

Bugerbollerne med tørgær kan også fryses. Kom dem ned i en frysepose med clips på. Frys meget gerne bollerne ned imens de stadig er en smule lune. Så holder de sig bedst, og minder lidt om nybagte, når de tages op af fryseren. Lad burgerbollerne tø op og lun dem lidt i ovnen.

Der bliver 7-8 burgerboller ud af opskriften alt efter hvor store du laver dem. Jeg lavede dem ikke kæmpestore, da de skulle passe i størrelsen til kyllinge-bøfferne.

Bagning tørgær

Burgerboller med tørgær

Antal 7 stk.

Ingredienser

  • 600 g hvedemel
  • 12 g tørgær (en pose)
  • 3 tsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 3 dl mælk
  • 1,5 dl solsikkeolie

Pensling

  • Mælk
  • Chiafrø eller sesamfrø

Sådan gør du

  • Kom mel ned i en skål og hæld tørgæren ud i melet. Rør gæren godt ud i melet.
    Tilsæt sukker og salt og rør igen.
    Lun mælken (ikke koge) og hæld den ned i skålen. Rør det sammen og tilsæt derefter olien.
    Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen med. Den skal røres sammen til den er helt blød og samlet.
    Sæt skålen med et viskestykker over og lad dejen hæve i 30-40 minutter.
    Kom bagepapir på en bageplade og form dejen til boller. Giv dem et lille tryk, så de får burger-form.
    Tænd ovnen på 200 grader vamluft.
    Lad bollerne hæve med et viskestykke over pladen i 15 minutter.
    Efter sidste hævning pensles bollerne med mælk og drysses med chia- eller sesamfrø.
    Bag burgerbollerne i midten af ovnen i 13-15 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen - så hold øje med bollerne undervejs.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg meget gerne med på min Facebook og Instagram profil også. 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar