Burger med Stufz
Aftensmad

Burger med Stufz

Burger med Stufz

Min mand havde set reklame for den nye amerikanske Stufz og sagde, at sådan en ønskede han sig. Stufz er en bøfformer (presser), som man kan lave fyldte bøffer med. Med Stufz kan man lave hakkebøffer med fyld af champignoner, tomat, majs, bacon, ost eller hvad man nu kunne tænke sig. Sådan en sjov køkken-gadget kunne jeg ikke lade være med at købe til ham, så den fik han fornyligt, da han havde fødselsdag.
En lignende burgerpresser kan købes her.

I reklamen og i vejledningen som fulgte med, så det forholdsvis nemt ud at lave bøfferne. Jeg ved ikke, om det bare var mig men helt så enkelt, synes jeg ikke, at det var.
Det kræver nok lige et par ganges brug, før jeg har helt styr på at bruge den. Når det så er sagt, synes jeg det er super smart og lidt sjovt at kunne fylde sin bøf med grøntsager og ost. Jeg kom mozzarella ost, squash og peberfrugt i. Det fungerede fint sammen med kødet og smagte godt. Det mest overraskende var den store mængde kød som skulle bruges. Sådan en bøf på 225 gram med fyld mætter en hel del.

Burger med Stufz

Opskrift på burger med Stufz

450 g hakket oksekød
1/3 squash
En halv rød peberfrugt
Salt og peber
Smør til stegning

Fremgangsmåde

Skyl og skær grøntsagerne i små tern. Form to kugler på cirka 150 gram hver. Tag den ene kugle og læg den ned i Stufz og luk lågen. Hold i håndtaget og pres hårdt ned en enkel gang. Tag håndtaget op og drej det tilbage i det lille hak og pres så ned igen (håndtaget kommer i bund). Hold i håndtaget og pres op og ned flere gange, så den nederste del af bøffen bliver formet. Drej håndtaget tilbage i det lille hak og åben låget. Nu er bunden af bøffen formet, og kan fyldes med ost, grøntsager og krydderier.

Burger med Stufz

Når fyldet er kommet i laves toppen af bøffen.
Tag 75 gram kød og pres det nogenlunde fladt i lågen af Stufz. Luk lågen og hold i håndtaget imens der laves små roterende cirkler ved hjælp af håndtaget. Løft håndtaget op og åben Stufz og så er bøffen klar til at blive stegt.

Mængde

2 fyldte bøffer

Burger med Stufz

Til burgerne fik vi grøntsager og løgringe. De smager bare så godt og passer perfekt i burger eller som tilbehør i stedet for pommes frites.

Burger med Stufz

Følg med på Bloglovin’ og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar