Bulgursalat med serrano og blommer
Salat

Bulgursalat med serrano og blommer

Bulgursalat med serrano og blommer

Den lækreste bulgursalat – en salat med bulgur, serrano skinke og blommer.

Oftest har jeg en klar plan, når jeg går i gang med en ny opskrift. Det havde jeg ikke med denne bulgursalat med serrano og blommer. Den blev til hen af vejen og trods det, blev det en af de bedste salater, som jeg har lavet.

Jeg startede med bulguren og salatbladene, som jeg vidste, at jeg ville bruge. Senere fandt jeg en pose med små mandelsplitter, og så havde vi en rest friske ærteskud i køleskabet.
Serrano-skinken kom jeg i ovnen, så den blev sprød og lækker. Mange bruger nok mest serrano som den er til salater, tapas eller forretter, men man kan også godt komme det i ovnen. Begge mine børn kan rigtig godt lide serrano, når det har været i ovnen, der bliver det nemlig helt knasende og sprødt.

I køleskabet fandt jeg også et par røde blommer, som jeg skar ud i helt tynde både. Til sidst er bulgursalaten toppet med tørstegte mandelsplitter og salatost i kryddermarinade. Jeg brugte ikke marinanden fra osten, men det kan man godt gøre, hvis man synes, at salaten skal have noget dressing. Jeg synes dog, at den har så mange lækre elementer, så den ikke behøver en dressing. Men det er jo smag og behag.

Søren og jeg spiste min bulgursalat med serrano og blommer til frokost. Drengene fik noget andet, og resterne af salaten gemte vi til aftensmaden den efterfølgende dag.
Hvis du vil gemme salaten, kan du blot komme den i en beholder med et tætsiddende låg. Så holder den sig god og frisk i køleskabet. Jeg tog dog skinken fra, og opbevarende den for sig – bare for en sikkerheds skyld. Det ville være så ærgerligt, hvis den blev blød.

Prøv også disse opskrifter med bulgur:
Bulgursalat med feta
Bulgur-gryde
Min grønne tallerken uden kød

Salat med bulgur
Bulgursalat

Bulgursalat med serrano og blommer

Antal 6 personer

Ingredienser

 • 1 dl grov bulgur
 • 4 dl vand
 • 0,5-1 tsk. groft salt
 • 120 g serrano skinke
 • 65 g garden mix - rucola, grøn batavia og rød batavia
 • 1 håndfuld ærteskud
 • 2 store røde blommer
 • 40 g mandelsplitter
 • 50 g salatost i kryddermarinade

Sådan gør du

 • Kog bulguren i vandet sammen med salt i en lille gryde. Det skal koge i cirka 10-12 minutter. Når bulguren har kogt færdig stilles den til at køle af.
  Tænd ovnen på 200 grader varmluft og læg bagepapir på en plade. Læg skinken på bagepladen og kom den i ovnen til stykkerne er helt sprøde. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  Skyl salaten og ærteskuddene og læg dem på et stor fad.
  Skyl blommerne og skær dem ud i tynde både. Læg dem oven på salaten.
  Bland bulguren ud i salaten, når den er afkølet.
  Rist mandelsplitterne på en pande uden fedtstof til de har fået lidt farve.
  Top salaten med sprød serrano skinke, mandelsplitter og salatost. Jeg har ikke brugt marinaden fra osten, men det kan man godt, hvis der ønskes lidt dressing til salaten.

Følg meget gerne med på min Facebook og Instagram profil også. 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar