Bulgursalat med tomater, feta og saltmandler
Salat

Bulgursalat med tomater, feta og saltmandler

Bulgursalat med tomater, feta og saltmandler

Den skønneste bulgursalat med tomater, feta og saltmandler. Salaten kan både spises lun eller kold, ligesom den også kan bruges i madpakken.
Den kan bruges som tilbehør men også som en hovedret, og vi synes ikke, at der behøver at være kød til.

I sidste uge spurgte jeg i story på Instagram, hvad I godt kunne tænke jer mere af på min profil og blog. Der kom rigtig mange gode svar, og jeg blev simpelthen så glad for, alt den positive respons jeg fik. Jeg har skrevet alle ønskerne ned, og jeg glæder mig til at udvikle og dele en masse nye opskrifter med jer. Et af ønskerne fra listen var blandt andet flere salater og gerne hverdags-salater. Så var det jo lidt sjovt, at jeg netop havde lavet den lækreste bulgursalat og taget billeder af den.

Søren og jeg er begge helt vilde med min bulgursalat med tomater, feta og saltmandler. Jeg kan i forvejen rigtig godt lide bulgur, og så synes jeg, at blandingen er super god. Der er både lidt af det stærke fra peber, sødt fra tomaterne og noget knasende fra saltmandlerne. Søren har endda udtalt, at når man først har smagt min bulgursalat, så bliver man afhængig af den :-) Det er da noget af et komplement, tænker jeg. Så jeg sagde til ham, det skriver jeg når opskriften skal deles!

Vi fik salaten sammen med gulerodsstave, rød pesto og små hjemmebagte brød. Brødene er også ret gode, så den opskrift kommer naturligvis også her på bloggen.

Instagram 
Følg med på min Instagram profil her madling_dk
Søg efter madling så kommer den frem som den første på listen.

Bulgursalat med tomater, feta og saltmandler

Bulgursalat med tomater, feta og saltmandler

Bulgursalat med tomater, feta og saltmandler

Antal 6 personer

Ingredienser

 • 2 spsk. olivenolie
 • 4 dl bulgur
 • 6 spsk. ketchup
 • 12 dl vand
 • 0,5 tsk. salt
 • Godt med friskkværnet peber
 • 150 g cherrytomater
 • Feta
 • Persille
 • Saltmandler

Sådan gør du

 • Kom olivenolie ned i en lille gryde og tænd for komfuret på middelhøj varme. På vores komfur er det 7 ud af 9. 
  Hæld bulguren ned i gryden og svits dem hurtigt imens de vendes rundt i gryden med en ske eller paletkniv. 
  Tilsæt ketchup og rør det rundt med det samme. Derefter hældes cirka halvdelen af vandet ned i gryden.
  Tilsæt salt og godt med peber. Jeg er normalt ikke til stærk mad, men når jeg plejer at lave bulgur på denne måde, bruger jeg meget peber.  
  Efterhånden som vandet opsuges tilsættes der mere vand indtil det hele er brugt. Lad bulguren koge i cirka 15 minutter. Tjek at bulguren er tilpas kogt/blød og smag eventuelt til med mere peber.
  Sæt bulguren på køl til det er næsten afkølet. 
  Kom bulguren ned i en skål og pynt med halve cherrytomater, små stykker feta, hakket persille og groft hakkede saltmandler. 

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar