
Bulgur-gryde. En god bulgur opskrift med hakket oksekød og gøntsager.
Vi kan rigtig godt lide bulgur her i huset, og spiser det lige så ofte som ris.
Bulgur er tørrede hvedekerner, og de bruges ofte i det mellemøstlige køkken. De har en mild smag og kan anvendes i suppe, salater, farsretter eller som erstatning for ris eller kartofler. I denne ret, bulgur-gryde er der både anvendt kartofler og bulgur. Retten tager en del tid at lave, men hvis du koger kartoflerne samtidig med, at du bruner kødet og grøntsagerne, er der tid at spare. Kartoflerne kan dog også helt undlades, men jeg synes, at de er med til at give retten smag og fylde.
Hvis I ikke får spist det hele, kan retten sagtens genopvarmes dagen efter.
Som du nok kan se på billedet, er det et af mine gamle billeder, som godt snart kunne trænge til fornyelse. Jeg håber dog, at retten alligevel ser appetitlig ud.
Se flere retter med hakket oksekød:
Butterdejspakker med oksekød
Hvidkålsgryde
Bulgur-gryde
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- Smør til stegning
- 1,5 dl bulgur
- 3-4 dl vand
- 8 kartofler
- 1 stort rødløg
- 4 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 dl majs
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skræl og kog kartoflerne. Brun kødet i en gryde med smør.
Skær rødløg, gulerødder og peberfrugt ud i mindre stykker og kom det i gryden.
Tilsæt bulgur og vand. Lad retten småkoge i 15-20 minutter til bulgurerne er møre.
Tilsæt mere vand undervejs hvis du kan se, at der ikke er nok.
Skær de kogte kartofler i mindre stykker og kom dem ned i retten sammen med majsene. Lad det simre i 10-15 minutter og smag til med salt og peber.
Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram ♥
Ingen kommentarer