Bruschetta med tomater
Brød og boller

Bruschetta med tomater

Bruschetta med tomater

Sidste mandag lavede jeg en lille hyggelig spansk/italiensk tapas til os til aftensmad. Jeg lavede vores favorit broccolisalat, lidt ristede mandler, parmaskinke, revet ost, chorizopølse og grøntsagstænger. Det var rart at sidde samlet om bordet og få snakket lidt mere, end vi normalt når på en hverdagsaften, og både vi og drengene nød det.

Derfor er det så hyggeligt med tapas og sydlandsk mad, der kommer ofte en afslappet stemning og maden indbyder til hygge. Bestemt ikke alle måltider foregår på denne måde herhjemme. Vi har skam også dage hvor måltidet virker lettere kaotisk, og hvor drengene er mere interesseret i at komme ned og lege end at spise aftensmad.

I aften har jeg planer om, at vi skal have lav-det-selv mad. Jeg har tænkt mig at lave kylling, grøntsager og en dressing, som jeg sætter på bordet i små skåle. Så får hver sit egen bolle som kan fyldes. Det må være den danske udgave af tapas ;-)

Bruschetta med tomater

Opskrift på bruschetta med tomater

Et godt brød eller flute
2 fedt hvidløg
Olivenolie
4-5 store (kæmpe) tomater
Frisk timian
Salt og peber

Fremgangsmåde

Pres hvidløgene ned i olien og rør det sammen. Brug en madpensel eller ske til at smøre olien ud på brødet. Bag brødene i ovnen inden der kommes pynt på.
Bagetid: Cirka 10-12 minutter ved 200°.

Skyl og skær tomaterne ud i tern (undlad at bruge det inderste af tomaten) Kom tomaterne op i en skål og drys med salt og peber og bland det hele godt sammen.
Kom tomaterne på de varm brød og pynt med frisk timian.

Mængde

18-20 stykker bruschetta

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar