I går eftermiddags bagte jeg denne super skønne browniebund toppet med chokolade og hindbær. Vi havde min mor på besøg til hygge og aftensmad. Det er torsdags-tradition, som vi har haft i rigtig mange år. Drengene glæder sig hver uge til mormor kommer, og jeg plejer at gøre lidt ekstra ud af maden på torsdagene. Så hygger vi med boller, knækbrød eller kage om eftermiddagen og spiser god mad senere. Tit er William og Malte i haven med mormor, eller også cykler de på vejen foran vores hus, når det er godt vejr.
Jeg havde haft kagen her på min to-do madlavningsliste i et stykke tid, og i går skulle det altså være! Bunden er egentlig en marengsbund. Næsten den samme opskrift som jeg bruger til min chokolade pavlova. Jeg er flere gange blevet spurgt, hvad det er for en bund, og om det er en browniebund. Bunden er meget enkel at lave og består kun af æggehvider, sukker og mørk chokolade. Den skal ikke bage så længe i ovnen, og når den kommer ud, er den sprød udenpå og helt chokolade-blød og lækker i midten.
Jeg kan godt sige jer, at der duftede i hele huset, da den blev lavet, og der blev spurgt mange gange, om vi snart skulle have kage! Da William smagte kagen, sagde han, “det her den bedste kage nogensinde. Vil du lave den til min fødselsdag?”. Flottere ros får man vist ikke, og selvfølgelig vil jeg gerne lave den til hans fødselsdag :-)
Browniebund toppet med chokolade og hindbær
Ingredienser
Bunden:
- 4 æggehvider
- 200 g sukker
- 200 g mørk chokolade
Toppen:
- 0,5 liter piskefløde
- Hindbær
- Forskellige chokolader fx. mini skildpadder, Toffifee, karamelfyldte chokolader
- 100 g mørk chokolade til chokolade-krymmel
Sådan gør du
- Æggehviderne piskes helt stive med en elpisker. Tilsæt derefter langsomt sukkeret imens der piskes videre. Smelt chokoladen i et vandbad og hæld den varme chokolade ned i ægge/sukker massen og rør det forsigtigt rundt.Blandingen hældes ud på en plade med bagepapir og formes til en stor cirkel med en dejskraber. Dejen skal måle cirka 31-32 cm. i diameter og smøres ud til et par centimeter fra bagepladens kant. Bag kagen i midten af ovnen.Bagetid: 16-18 minutter ved 175 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen.Kagen skal være helt sprød ovenpå og blød indeni – men ikke flydende.Pynt kagen med flødeskum, chokolade og hindbær når den er afkølet.Chokolade-krymmelKom pladen med de 100 gram chokolade i microovnen i 10-15 sekunder. Den må ikke smelte, men skal blive en anelse blød. Brug en ostehøvl til at lave chokolade-krymmel ud af chokoladen.Flytte bunden fra bagepladen til fadFlyt forsigtigt bunden når den er helt afkølet ved at løfte i siderne af bagepapiret (det bedst at være to om det) Jeg plejer at bruge et rundt fad og så klippe bagepapiret til efterfølgende. På kølHvis vejret er varmt, er det en god idé at sætte bunden (kagen) på køl, så er den meget lettere at skære.
Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.
12 Kommentarer
Den ser lækker ud! – og nem at lave.
Hej Jimmi
Tak. Den er ret nem at lave, og så smager den bare godt :-)
God weekend.
Hilsner fra Mie
Hej.
Kan man bage bunden dagen i forvejen?
Mvh. Lene
Hej Lene
Det kan man sagtens, det har jeg gjort flere gange. Jeg plejer bare at lade bunden ligge på bagepapiret med et fad under og så rulle husholdningsfilm rundt om fadet. Så er den klar til at blive pyntet dagen efter.
God bagning :-)
Hilsner fra Mie
Ved du om man kan bage bunden dagen før man skal bruge kagen ?
Det kan man sagtens. Se tidligere svar :-)
Synes træ “fadet” er fint – især til denne dessert – hvor kan man købe sådan en?
Det ved jeg desværre ikke. Jeg har fået det i gave for flere år siden.
Hejsa –
Hvor stor laver du ca bunden ?
Vh Janni :)
Hej Janni
Omkring 31-32 cm. i diameter :-)
Jeg smør kagedejen ud til et par centimeter fra kanten af bagepladen.
Vh. Mie
Kan man lave hele kagen dagen før den skal bruges?
Bunden kan du godt lave aftnen før – men flødeskum, pynt og bær kommer jeg først på inden servering.